Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykkelritt ble fylle-mareritt

SKIEN (Dagbladet): Alkoholen flommet blant arrangører og følgebilister under sykkelrittet Telemark Tours.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at en arrangørbilist ble tatt for fyllekjøring mens han var i ferd med å hente deltakerne foran søndagens etappe, besluttet Rjukan-politiet å promilleteste samtlige følgebilister. Nær halvparten fikk kjøreforbud eller ble holdt midlertidig tilbake.

Det var tidlig på morgenkvisten, klokka 04.30, at Rjukan-politiet oppdaget mistenkelig kjøring i bykjernen. Skiensmannen, en av arrangørene av det årlige sykkelrittet Telemark Tours, var ute for å hente deltakere til start foran søndagens etappe fra Rjukan til Skien. Mannen viste seg å være god og full.

Etappestart var lagt til Rjukan-huset, nærmeste nabo til politistasjonen.

Etter avhøret av mannen bestemte Rjukan-politiet seg for å gjennomføre forebyggende alkotester av samtlige arrangør- og følgebilister. Av i alt 14 blåste to rødt og fire gult, kort tid før start - i tillegg til den nevnte følgebilist. Først ved 09-tida var det nok edru bilister til at starten kunne gjennomføres.

- Dette var flaut og meget tvilsomt. Flere av bilistene er sikkert takknemlige for at vi testet dem før start og ikke under rittet. Det kunne gått riktig galt for flere, sier politikonstabel Leif Mangen til Dagbladet.

Rittleder Eilif Bergan sier at det hele er en trist og flau sak. Han understreker samtidig at det er enkeltpersoner som hver for seg står ansvarlig for drikkingen. Episoden har ifølge Bergan ikke noe direkte med arrangementet å gjøre. Han medgir at rittledelsen vil være svært omhyggelig neste gang hjelpesjåfører og følgebilister skal plukkes ut.

Til lokalavisa Varden sier president i Norges Cykleforbund, Erik Aarethun, at han aldri har vært borti maken til hendelse i sykkelmiljøet. I et rent konkurranseritt ville dette vært en komplett skandale, framholder han.

Telemark Tours er et årlig turritt, der eliteryttere også deltar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media