Sykkelritt-sabotasje

Hundrevis av tegnestifter i veibanen ved Gjøvik rammet syklister på vei fra Trondheim til Oslo.

SABOTASJE: Den store Styrkeprøven går fra Trondheim til Oslo. Nok en gang er rittet utsatt for sabotasje. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
SABOTASJE: Den store Styrkeprøven går fra Trondheim til Oslo. Nok en gang er rittet utsatt for sabotasje. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To steder på Gjøvik har ukjente personer lagt ut et stort antall tegnestifter i veibanen. Nord for Gjøvik på riksvei  4 og sør for Gjøvik på fylkesvei 33. Avstanden mellom de ulike stedene er fem kilometer, opplyser politiet.

Akkurat nå foregår sykkelrittet Trondheim-Oslo.

- Vi har registrert at det er blitt kastet ut tegnestifter i veibanen, som har ført til en rekke punkteringer blant syklister, som deltar på sykkelrittet Trondheim-Oslo, sier operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt, Bård Christiansen.

Den første meldingen kom inn kl. 12.45 og flere syklister og bilister har meldt fra til politiet. Det er en trafikkert vei og politiet mener sabotørene må ha lagt ut tegnestiftene kort tid før den første meldingen kom.

Uhell
- En bilist sa han hadde fjernet omtrent 200 tegnestifter fra dekkene sine, og det er klart at bildekk tåler dette, men sykkeldekk gjør det ikke. Dette er skummelt og kan fort føre til ulykker, sier Christiansen.

Det er meldt om uhell, men politiet vet ennå ikke om det er sammenheng mellom dette og tegnestiftene.

- Vi vet ikke om det skyldes tegnestiftene eller hvor mange som er rammet av dette, sier Christiansen.

Politiet vet foreløpig ikke hvem som står bak, ingen vitner har meldt seg og det finnes ikke videoovervåkning på stedet.

Ber om tips
- Vi undersøker saken med den kapasiteten vi har. Vi har kontaktet butikker og forhørt oss om de har solgt uvanlig mengder tegnestifter, sier Christiansen.

Politet ber nå om tips fra personer som har vært i området.

Sykkelrittet «Styrkeprøven» arrangeres 22.-23. juni 2013. Det årlige rittet arrangerer for 47. gang i år. Den lengste distansen er Trondheim — Oslo på 542 km. Ritter går via Gjøvik.

Også i fjor ble rittet utsatt for sabotasje. I fjor som i år var tegnestifter årsak til en rekke punkteringer.

- Vi tar avstand fra denne type handlinger, sier en av arrangørene, Egil Reiersrud. Han er nå på stedet for å få oversikt over omfanget.