MISERE: Ca. 200 meter av Leo-Baeck-Straße i Zehlendorf vest i Berlin har fått den tetris-liknende sykkelstien. Foto: Nico Tapia / DPA / NTB Scanpix
MISERE: Ca. 200 meter av Leo-Baeck-Straße i Zehlendorf vest i Berlin har fått den tetris-liknende sykkelstien. Foto: Nico Tapia / DPA / NTB ScanpixVis mer

Sykkelsti kom helt skjevt ut. Inn­byggerne raser

Myndighetene legger skylden på veientreprenøren.

Beboere i det velstående Berlin-nabolaget Zehlendorf kunne knapt tro sine egne øyne. Plutselig var en sykkelsti i nærheten av den lokale barneskolen malt i et tetris-liknende mønster, med en rekke rette vinkler langs den rette strekningen. For å følge merkingen må man nå sykle i sikksakk.

- Man må jo kjøre slalåm. Og i mørket blir det riktig så farlig, sier en lokal mann til Die Welt mens han gestikulerer med armene.

Følger vegetasjonen

«Høl i huet», «hårreisende» og «katastrofe» er bare noen av kraftuttrykkene fra beboere og syklister. På sosiale medier blir oppmerkingen latterliggjort, og folk lurer på om bildene er manipulert, eller om det dreier seg om et kunstprosjekt.

Men nei. Arbeidet er utført i regi av myndighetene i bydel Steglitz-Zehlendorf - et rutinemessig oppdrag der de gamle slitte linjene skulle få nytt liv. Men noe gikk altså fryktelig galt på veien, og arbeiderne har malt linjene i rette vinkler rundt trærne og andre variasjoner i vegetasjonen.

- Slik kan det ikke forbli, sier Maren Schellenberg, ansvarlig bydelsråd for De grønne, ifølge Berliner Zeitung (BZ).

For barn

Schellenberg legger skylden på firmaet som skulle utføre oppdraget.

- Firmaet har ikke utført jobben som forventet, sier hun ifølge Berliner Morgenpost.

Bydelsråden forklarer at sykkelstien er tilrettelagt for skolebarn under åtte år. Nå må myndighetene snarest rette opp i miseren før skolestart.

- Det blir vanskelig å gjøre det på nytt, fordi det dreier seg om gangveiplater, sier hun til BZ.

«Tetris»-sykkelfeltet må nå males over, og nye linjer som følger den gamle rette oppmerkingen, skal males oppå det igjen. Det vites ikke hvorvidt bydelsbyrådet vil leie inn det samme firmaet for å gjøre jobben.