Sykkelsti kom helt skjevt ut. Inn­byggerne raser

Myndighetene legger skylden på veientreprenøren.

MISERE: Ca. 200 meter av Leo-Baeck-Straße i Zehlendorf vest i Berlin har fått den tetris-liknende sykkelstien. Foto: Nico Tapia / DPA / NTB Scanpix
MISERE: Ca. 200 meter av Leo-Baeck-Straße i Zehlendorf vest i Berlin har fått den tetris-liknende sykkelstien. Foto: Nico Tapia / DPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Beboere i det velstående Berlin-nabolaget Zehlendorf kunne knapt tro sine egne øyne. Plutselig var en sykkelsti i nærheten av den lokale barneskolen malt i et tetris-liknende mønster, med en rekke rette vinkler langs den rette strekningen. For å følge merkingen må man nå sykle i sikksakk.

- Man må jo kjøre slalåm. Og i mørket blir det riktig så farlig, sier en lokal mann til Die Welt mens han gestikulerer med armene.

Følger vegetasjonen

«Høl i huet», «hårreisende» og «katastrofe» er bare noen av kraftuttrykkene fra beboere og syklister. På sosiale medier blir oppmerkingen latterliggjort, og folk lurer på om bildene er manipulert, eller om det dreier seg om et kunstprosjekt.

Men nei. Arbeidet er utført i regi av myndighetene i bydel Steglitz-Zehlendorf - et rutinemessig oppdrag der de gamle slitte linjene skulle få nytt liv. Men noe gikk altså fryktelig galt på veien, og arbeiderne har malt linjene i rette vinkler rundt trærne og andre variasjoner i vegetasjonen.

- Slik kan det ikke forbli, sier Maren Schellenberg, ansvarlig bydelsråd for De grønne, ifølge Berliner Zeitung (BZ).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer