Sykler Kirkenes-Oslo om han kommer på Tinget

Abid Raja (V) tar utfordringa.

TAR TUREN: Kommer Abid Raja inn på Stortinget har han lovet Venstre-velgeren Tahir Hussain å sykle Kirkenes-Oslo. Selv syklet blinde Hussain Trondheim-Oslo på 22 timer og 25 minutter. Foto: Jacques Hvistendahl
TAR TUREN: Kommer Abid Raja inn på Stortinget har han lovet Venstre-velgeren Tahir Hussain å sykle Kirkenes-Oslo. Selv syklet blinde Hussain Trondheim-Oslo på 22 timer og 25 minutter. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siden den blinde syklisten Tahir Hussain har lovet Abid Raja å stemme på ham, skal Raja sykle Norge rundt om han kommer inn på Stortinget.

For tre uker siden, under besøket til sykkelesset Lance Armstrong, møttes Venstrepolitikeren og den blinde sykliste Tahir Hussain (27) hverandre.

-Tahir lovet å stemme på meg hvis jeg sykler Norge rundt om jeg kommer inn på Stortinget, sier Abid Raja til Dagbladet.

Syklet i blinde
7.juli i år syklet Tahir Hussain Trondheim-Oslo på 22 timer og 25 minutter på tandemsykkel med sin gode venn Vidar Bøe. For fire år siden satt Hussain stort sett inne i mørke, uten å foreta seg så mye. Han lider av en spesiell sykdom som fører til vektøkning og blindhet.

Noen utallige treningsøkter seinere - og tretti kilo lettere - har Hussain sikret seg rekordtid for funksjonshemmede på distansen Trondheim-Oslo. Se dokumentarfilmen om Hussain og vennen Vidar Bøes reise over fjellet her.

- Tahir har vist at det går an. Da skal jeg greie å sykle Kirkenes-Oslo, sier Raja, som har tenkt å ta med seg kona og tre barn i følgebil på turen.

Får drahjelp
I tillegg får Raja hjelp av tre jenter fra Team Alfa i Østamarka IL. De har lovet å dra politikeren gjennom norske fjell og skoger.

- Jeg skal gjøre det i juni, dagen etter at Stortinget er stengt for sommeren. Vi skal sette fokus på behovet for bedre sykkelstier, folkehelsa blant innvandrere og integrering generelt, sier Raja, og legger til:

- Det er ikke mange pakistanere som hadde greid det Tahir har gjort! Du vet, det er ikke så bra med helsa i den gården, sier Raja, som selv har gått ned 20 kilo etter golftrening og kostomlegging under innspillingen av tv-programmet Elixir.

Tar en Sponheim
Raja legger ikke skjul på at stuntet er inspirert av hans egen partileder, Lars Sponheim, som gikk fra Ulvik til Oslo da han første gang ble valgt inn på Stortinget i 1993.

- Det er ikke helt det samme. Jeg gleder meg, men jeg klarer ikke dette alene. Men med alle som kommer til å stille opp, og gode debatter underveis, med familien i følgebil, går det nok til slutt, sier Raja om styreprøven på omtrent 3500 kilometer.

På den siste målinga til Romerikes blad manglet Raja 12.000 stemmer for å få en stortingsplass.

- Så da blir du vel lettet om du ikke kommer inn på Stortinget, så du slipper alle de mila?

- Nei, jeg gleder meg! bedyrer Raja, som kjapt får oppmuntrende råd fra en ihuga og dyrebar velger i Hussain.

- Han man trene enda mer, spise sunt og kutte ut alt, godteri. Spinning foran tven hjemme er ikke det samme, sier han og humrer.

FÅR RÅD: Abid Raja får gode råd fra Venstrevelger Tahir Hussain, som selv fullførte distansen Trondheim-Oslo på 22 timer og 25 minutter. Foto. Jacques Hvistendahl
FÅR RÅD: Abid Raja får gode råd fra Venstrevelger Tahir Hussain, som selv fullførte distansen Trondheim-Oslo på 22 timer og 25 minutter. Foto. Jacques Hvistendahl Vis mer
Sykler Kirkenes-Oslo om han kommer på Tinget

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer