Sykler Norge på langs

Arne Johannesen har byttet bort fagforeningspolitikk, og realiserer nå sin store guttedrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BØMLO i Sunnhordaland (Dagbladet): I 25 år stod Arne Johannessen på barrikadene og kjempet for politifolks rettigheter. I vår tok han sin hatt og gikk fra sjefsjobben i Politiets Fellesforbund. 55-åringen fra Hafslo i Sogn og Fjordane hadde fått nok.

Lønnspolitikk og harde tak med justisministere og politidirektører er fortid. Nå har Arne Johannessen virkeliggjort sin store drøm:

I racerfart tråkker han Norge på langs.

- Dette er drømmen som har gått i oppfyllelse. Det har vært en fantastisk tur, sier politimannen.

Fra Nordkapp til Lindesnes Han startet opp på Nordkapp 1. august, og har siden tråkket sørover.

- Jeg sykler alene på en skikkelig proffsykkel - den samme som Stuart O'Grady (Olympisk mester og etappevinner i Tour de France9 brukte da han syklet Oslo Grand Prix. Den kostet egentlig 60.000, men jeg fikk den til halv pris fordi den var brukt.

Mens Thor Hushovd og de andre proffsyklistene trenger en hviledag eller to, når de kjører Tour de France, har ikke Johannessen hatt bruk for hviledager.

- Det har gått unna. I snitt har jeg syklet 19 mil hver dag. Den lengste etappen var på 245 km, forteller den spreke 55-åringen.

Kona i følgebilen Selv om Arne Johannessen sykler alene, har han brukt tiden sammen med familien. I følgebilen sitter kona Jane, og har med proviant. Også en av døtrene og to barnebarn har vært med i følgebilen.

DRØMMER:  - Jeg har flere drømmer, sier Arne Johannessen, som vil drøfte drømmene med kona Jane før han forteller om flere eventyr. Foto: Grethe Nygaard
DRØMMER: - Jeg har flere drømmer, sier Arne Johannessen, som vil drøfte drømmene med kona Jane før han forteller om flere eventyr. Foto: Grethe Nygaard Vis mer

- Turen har vært helt fantastisk. Mye vær - faktisk alt uten snø. Flott natur og hyggelige mennesker. En virkelig opplevelse, slår Johannessen fast da Dagbladet møter han på en rasteplass på øya Bømlo nord for Haugesund.

Selv om Johannessen stråler og latteren sitter løst, vedgår han at det er en fysisk påkjenning.

- Det er klart at jeg merker det, selv om kroppen fungerer godt. Når du sykler 190 km i snitt hver dag forbrukes kaloriene. Mellom 6500 og 8500 kalorier går med - utfordringen har vært å få i seg nok mat. Jeg er sulten hele tiden.

- En myk overgang Etter 25 år som ukependler mellom Sogn og Oslo bruker Arne Johannessen sykkelturen til å bli kjent med familien igjen.

- Å sykle fra Nordkapp til Lindesnes - og jeg tråkker ikke raskeste veien, men har fulgt kysten sørover - er en fin måte å bli kjent med kona igjen. Nå er jeg jo sammen med henne før og sykkeletappene. En myk overgang, sier Johannessen fleipete.

- Så galt har det da ikke vært, selv om du har vært mye bort, ler kona Jane.

I kveld - torsdag ettermiddagen en gang - regner Arne Johannessen med å komme fram til Lindesnes. Da har han i løpet av to uker tilbakelagt nærmere 2900 km på sykkel

Flere drømmer Johannessen er av flere nevnt som ny leder i UNIO - Hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede. Om han er kandidat eller ikke, vil han ikke si noe om.

- Jeg har permisjon fra stillingen som lensmann i Sogndal fram til 1. desember 2014.

- DEILIG:  Arne Johannessen lever ut guttedrømmen. Nå har han syklet Norge på langs, fra Nordkapp til Lindesnes. - En fantastisk opplevelse, sier den tidligere lederen av Politiets Fellesforbund. 
Foto: Grethe Nygaard
- DEILIG: Arne Johannessen lever ut guttedrømmen. Nå har han syklet Norge på langs, fra Nordkapp til Lindesnes. - En fantastisk opplevelse, sier den tidligere lederen av Politiets Fellesforbund. Foto: Grethe Nygaard Vis mer

Fram til da står han til disposisjon for Politiets Fellesforbund som betaler lønna til 55-åringen.

- Har du flere drømmer som du planlegger å realisere?

- Ja, men jeg har ikke fortalt om dem til kjerringa ennå....

GODT HUMØR: - Det er godt med en kort pause etter mil på sykkelen. - Å sykle Norge på langs har vært helt utrolig flott, sier Arne Johannessen. Foto: Grethe Nygaard
GODT HUMØR: - Det er godt med en kort pause etter mil på sykkelen. - Å sykle Norge på langs har vært helt utrolig flott, sier Arne Johannessen. Foto: Grethe Nygaard Vis mer