Syklisk i IT

Nasdaq fortsetter å falle. Kanskje teknologiaksjer er som andre aksjer? Når skal Oslo Børs innse at aksjer som sådan reprises? Følg med InFocus, Nera og PhotoCure.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Elendigheten på Wall Street vil ingen enda ta, synes det som. Nasdaq falt nye to prosent i går og har nå nådd et nivå vi ikke har sett siden oktober 1998. Også Dow Jones Industrial er under press, selv om indeksen fremdeles er over bunnen som ble nådd 22. mars.

Det er rett og slett ingen såkalte triggere i markedet. Ennå har vi til gode å høre noen selskaper melde om bedring i sine markeder. I beste fall hører man selskaper si de ikke er berørte av den økonomiske nedturen, men dem tror man liksom ikke helt på. Og det med rette: Det gikk mindre enn en måned fra Oracle sa at alt var OK til resultatvarselet kom.

Etter at Nasdaq har falt ufattelige 68 prosent på litt over ett år, er det fristende å si at det verste er over. Slik enkelte har gjort den siste måneden.

Problemet er at investorene ikke synes å skjønne eller tolke den sykliske nedturen som teknologiaksjene er inne in. For ett år siden var investorene villige til å betale et pris/fortjenesteforhold (P/E) på over 100 på det som nå ser ut til å være toppinntjeningen (på kort sikt i alle fall). Nå vil ikke investorene ha de samme aksjene på P/E 25.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer