TRAGISK ULYKKE: Det var 18. oktober i fjor at de to syklistene, en kvinne og en mann, støtte sammen på fortauet langs Kirkeveien i Oslo. Kvinnen ble deretter kastet ut i veibanen, ble truffet av en buss og døde seinere av skadene. Nå er syklisten siktet for uaktsomt drap.  Foto: Fredrik Hove / Hove Media
TRAGISK ULYKKE: Det var 18. oktober i fjor at de to syklistene, en kvinne og en mann, støtte sammen på fortauet langs Kirkeveien i Oslo. Kvinnen ble deretter kastet ut i veibanen, ble truffet av en buss og døde seinere av skadene. Nå er syklisten siktet for uaktsomt drap. Foto: Fredrik Hove / Hove MediaVis mer

Syklist (35) siktet for uaktsomt drap

Kvinnen (46) ble påkjørt og døde etter å ha kollidert med en annen syklist på gangfeltet. Nå er syklisten (35) siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen kolliderte med en annen syklist på fortauet, før hun falt ut i veibanen og ble truffet av en buss 18. oktober i fjor.

Ulykken skjedde i Kirkeveien ved krysset til Sognsveien, rett nedenfor Ullevål sykehus ved 08-tiden om morgenen.

Påkjørselen skjedde rett ved sykehusets hovedinngang, og hjelp var raskt på stedet, men livet hennes sto ikke til å redde.

Nå er syklisten (35) siktet i den spesielle saken.

Politiet har etterforsket saken fram til i vår, og oversendte saken til statsadvokaten 20. mars.

Etter det Dagbladet får opplyst fra informert hold, er syklisten siktet for uaktsomt drap etter ulykken.

Svært sjeldent Siktelse for uaktsomt drap etter trafikkulykker forekommer ofte når det er bil involvert. Det er svært sjeldent at syklister blir siktet for det samme.

Politiet mener imidlertid at syklisten (35) som blant annet har deltatt i sykkelrittet «Birken» flere ganger, oppførte seg så uaktsomt i trafikken oktobermorgenen for et halvt år siden, at de har innstilt på uaktsomt drap.

Saken er nå til behandling hos statsadvokaten i Oslo.

- Saken er ikke ferdigbehandlet hos oss. Jeg vil ikke kommentere hva politiets innstilling i saken er, sier statsadvokat Johan Øverberg til Dagbladet.

Politiadvokat Anders Mandal Funnemark har behandlet saken hos oslopolitiet:

- Generelt sett er det alltid et spørsmål om man tar ut paragraf 3 med dødsfølge eller om man også tar ut siktelse for uaktsomt drap, sier Funnemark.

- Jeg kan ikke si noe om hva vi har landet på i denne saken.

Kan straffes strengere Ifølge politiadvokaten har politiet gode vitnebeskrivelser fra hendelsen. 35-åringen som nå altså skal være siktet for uaktsomt drap i saken, har også vært i avhør.

Under arbeidet med saken var 35-åringen siktet under veitrafikklovens paragraf 3:

«Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen».

At politiet har valgt å innstille på uaktsomt drap ved oversendelse til statsadvokaten, åpner for en strengere straff mot syklisten.

Veitrafikklovens paragraf 3 har en strafferamme på ett års fengsel. Straffelovens paragraf 239, uaktsomt drap, straffes med inntil tre års fengsel, eller seks år under særdeles skjerpende omstendigheter.

Dagbladet har snakket med syklisten (35) som er siktet i saken. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

35-åringen har så langt ikke hatt advokatbistand i saken.

- Tragisk sak Advokat Øyvind Sterri representerer de pårørende i saken.

- Det er en veldig tragisk sak. De pårørende avventer påtalemyndighetens endelige behandling av saken, sier Sterri.

I og med at en buss var involvert i ulykken var Havarikommisjonen inne i saken, men de konkulderte med at bussjåføren ikke kunne lastes.