Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syklist døde etter ulykke i Nordsjørittet

Livet sto ikke til å redde.

SYKKELTRAGEDIE: En mann i 40-50-årene fra Sola kommune døde under Nordsjørittet på sykkel i dag. Kriminalteknikere fra politet var på stedet før båren med den avdøde ble fraktet bort. Foto: Trond Sørås
SYKKELTRAGEDIE: En mann i 40-50-årene fra Sola kommune døde under Nordsjørittet på sykkel i dag. Kriminalteknikere fra politet var på stedet før båren med den avdøde ble fraktet bort. Foto: Trond Sørås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En deltaker i sykkelrittet Nordsjørittet døde i en ulykke ved Vandavatnet i Hå sør for Stavanger i dag.

- Jeg kan bekrefte at en mann i 40-50-årene fra Sola kommune har omkommet, sier bedriftslege og rittansvarlig for Nordsjørittet, Rolf Bergseth til Dagbladet.

Luftambulanse og politi var raskt på plass - men livet sto altså ikke til å redde.

Politiet opplyser i en pressemelding at personen, som ble funnet på et jorde, var erklært død da de ankom stedet. De vet ennå ikke årsaken til ulykken, og venter nå på kriminalteknikere.

Tidlige rapporter i lokalavisene Aftenbladet.no og Rogalands Avis tydet på at mannen skulle ha kjørt av veien og truffet et steingjerde, men fotograf Trond Sørås som var på stedet og tok bilder for Dagbladet, sier det ikke var noe steingjerde rett ved veien der ulykken hendte.

Ulykkesstedet ligger også på en flat og rett strekning.

Rolf Bergseth forteller at mosjonisten er en kjent person i sykkelmiljøet, og at det var er et tungt budskap å formidle til pårørende.

Han sier videre at et kriseteam er opprettet.

Rittet er ikke avlyst, men det vil bli en minnemarkering i målområdet med ett minutts stillhet for den avdøde.

Nordsjørittet er Norges nest største sykkelritt som går over ni mil fra Egersund til Sandnes. Under årets ritt er det åpnet for 12 000 påmeldte.