Syklist i retten for uaktsomt drap

Syklet på kvinne, som deretter ble påkjørt av buss.

 I RETTEN I DAG:   Det var 18. oktober i fjor at de to syklistene, en kvinne og en mann, støtte sammen på fortauet langs Kirkeveien i Oslo. Kvinnen ble deretter kastet ut i veibanen, ble truffet av en buss og døde seinere av skadene. I dag møter mannen i Oslo tingrett, tiltalt for uaktsomt drap. Foto: Fredrik Hove / Hove Media
I RETTEN I DAG: Det var 18. oktober i fjor at de to syklistene, en kvinne og en mann, støtte sammen på fortauet langs Kirkeveien i Oslo. Kvinnen ble deretter kastet ut i veibanen, ble truffet av en buss og døde seinere av skadene. I dag møter mannen i Oslo tingrett, tiltalt for uaktsomt drap. Foto: Fredrik Hove / Hove MediaVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 35 år gammel syklist er tiltalt for uaktsomt drap på en kvinnelig syklist ved Ullevål i oktober i fjor.

Mannen syklet på henne, hun mistet balansen og veltet ut i den tett trafikkerte Kirkeveien. Der ble hun påkjørt av 20-bussen og døde etter kort tid av skadene.

Ifølge NRK var 35-åringen på vei hjem fra nattevakt som sykepleier 18. oktober i fjor da ulykken skjedde.

Det er satt av to dager til rettssaken som starter i dag. Den mest alvorlige tiltaleposten er straffelovens paragraf 239, som gjelder uaktsomt drap. Politiet mener at syklisten, som blant annet har deltatt i sykkelrittet Birken flere ganger, har hatt for høy fart og oppført seg så uaktsomt at de har innstilt på uaktsomt drap.

Mannen er også tiltalt for å ha brutt to paragrafer i veitrafikkloven. Den ene regulerer sykling på fortau, som er tillatt når det ikke medfører fare eller er til hinder for gående.

- Min klient er ubeskrivelig lei seg for det som hendte og er sterkt preget av det, sier 35-åringens forsvarer Thomas Randby til NRK.

Aktor i saken, politifullmektig Anders Mandal Funnemark, vil før rettssaken ikke gi mer utfyllende informasjon om hvorfor påtalemyndigheten har tiltalt mannen for uaktsomt drap.

(NTB)


s RETT VED SYKEHUSET:  Ulykken skjedde langs Kirkeveien, rett nedenfor Ullevål sykehus. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet.
s RETT VED SYKEHUSET: Ulykken skjedde langs Kirkeveien, rett nedenfor Ullevål sykehus. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet. Vis mer