Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syklister angrepet av puma nær Seattle– en av dem døde

En mann døde og hans venn ble skadd da de ble angrepet av en puma under en morgentur på terrengsykkel utenfor Seattle nordvest i USA.

SETT I OMRÅDET: Denne pumaen ble filmet i området der syklisten ble drept for et par uker siden. Foto: CNN
SETT I OMRÅDET: Denne pumaen ble filmet i området der syklisten ble drept for et par uker siden. Foto: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den skadde mannen er i tilfredsstillende form, men er fortsatt på sykehus. Han har forklart at de to var ute på en morgentur på terrengsykkel da pumaen dukket opp og angrep ham. Deretter løp kattedyret unna. Like etter kom pumaen tilbake, denne gang med dødelig utgang for den skadde mannens venn.

- Pumaen hoppet på det første offeret og angrep ham. Det andre offeret snudde og begynte å løpe unna. Pumaen så det og løp etter det andre offeret. Det første offeret så på at vennen ble dratt av gårde av pumaen. Han kastet seg på sykkelen og kom seg i sikkerhet, sier politibetjent Ryan Abbott.

KOM FOR SENT: Nødetatene rykket ut etter telefon fra mannen som overlevde pumaens angrep, men mannen var allerede død da de ankom stedet. På bakken ligger sykkelen til syklisten som overlevde. Foto: CNN
KOM FOR SENT: Nødetatene rykket ut etter telefon fra mannen som overlevde pumaens angrep, men mannen var allerede død da de ankom stedet. På bakken ligger sykkelen til syklisten som overlevde. Foto: CNN Vis mer

Mannen syklet over 3 kilometer før han fikk mobildekning og kunne ringe nødetatene. Pumaen sto på den døde mannen da villmarkspolitiet kom fram. Betjentene skjøt mot dyret, som ble skremt og løp unna. Senere fant de pumaen oppe i et tre i nærheten, der kattedyret ble skutt og avlivet, skriver The Seattle Times.

Lørdagens pumaangrep er det andre med dødelig utgang i delstaten Washington de siste 94 årene.

Angrepet fant sted lørdag nær Snoqualmie, et sted som for øvrig er kjent for innspillingen av fjernsynsserien «Twin Peaks».

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media