«Syklister er ikke veibrukere», sa britenes transportminister. Nå raser syklistene

- Forbløffende mangel på kunnskap.

I TRØBBEL: Storbritannias transportminister, Chris Grayling, er i vinden. Syklistene raser mot hans uttalelser. Foto:  Mark Thomas / REX / Shutterstock / NTB scanpix
I TRØBBEL: Storbritannias transportminister, Chris Grayling, er i vinden. Syklistene raser mot hans uttalelser. Foto:  Mark Thomas / REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er vel ikke noe som skaper så høyt blodtrykk i trafikken og så mange sinte kommentarer på nettet som «kampen» mellom syklister og bilister.

Og i Storbritannia blåser det friskt for øyeblikket. I stormens øye står ingen ringere enn britenes transportminister, Chris Grayling.

For å finne bakgrunnen til bråket må vi gå tilbake til et intervju Grayling gjorde med Evening Standard i desember.

- Sykkelfelt skaper trøbbel

I intervjuet snakker Grayling blant annet om egne sykkeltfelt i veien. Han mener mange av dem, i London, er utformet på en dårlig måte.

- Det er noen steder der de kanskje skaper for mye problemer for veibrukerne og de kunne vært utformet på en bedre måte, sa Grayling.

Det svaret merket Labour-poltiker Daniel Zeichner seg. Under en utspørring i Underhuset spurte Zeichner transportminister Grayling om han mente at syklister var veibrukere.

- Det jeg vil si er at der du har egne sykkelfelt, så er syklistene brukerne av sykkelfeltene. Og det er en vei ved siden av - bilister er veibrukerne, de som bruker veiene. Det er egentlig ganske rett fram, for å være ærlig, sa Grayling, ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer