Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Syklonen «Debbie» nærmer seg den australske kysten:

Syklon på vei mot Queensland med vindkast på 220 km/t: Beboere nekter å forlate hjemmet

Beboere bes evakuere da en syklon er på vei mot kysten av Queensland. Myndighetene prøver nå å overtale de som nekter å forlate hjemmet sitt. 

SYKLON: Bildet, offentliggjort av NASA, viser syklonen Debbie utenfor kysten av Queensland den 24. mars. Foto: AFP / NASA/NOAA 
SYKLON: Bildet, offentliggjort av NASA, viser syklonen Debbie utenfor kysten av Queensland den 24. mars. Foto: AFP / NASA/NOAA  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tusenvis av mennesker i Queensland, nord-øst i Australia må nå evakuere hjemmene sine, da den kraftige tropiske syklonen «Debbie» nærmer seg land.

Politiet i Queensland skriver på Twitter at de ber folk evakuere nå, fordi det vil være umulig ved midnatt lokal tid.

Klokka er nå rundt 19 i Australia.

Syklonen drar med seg sterk vind og store mengder regn. Det er ventet at stormen skal intensivere fra kategori tre til fire, før den treffer land tirsdag morgen lokal tid, skriver CNN.

Tusenvis evakueres

Ifølge CNN sier regjeringsleder i den australske delstaten, Annastacia Palaszczuk, at noen beboere nekter å forlate hjemmet sitt. Mandag gikk politiet fra dør til dør i et siste forsøkt på å få folk i sikkerthet.

- Dette kommer til å bli en stygg syklon. Det er ikke tid til selvgodhet, mulighetene til å dra innskrenkes drastisk. Jeg ber alle om å være så snill og lytte til myndighetene. Dette handler om sikkerheten din og sikkeheten til familien og barna dine, sa Palaszczuk til pressen mandag morgen lokal tid.

Så langt skal 3 500 personer være evakuert og ifølge Skynews har myndighetene bedt 25 000 personer i lavtliggende områder i Mackay om å komme seg til høyereliggende områder, på grunn av syklonen som kommer nærmere og nærmere nordkysten av Queensland.

Vindkast på 220 km/t

En nødmelding er sendt ut til innbyggere på Palm Island, som ber dem bli inne i husene sine fra solnedgang og til nødetatene har sagt at været er klart.

Den tropiske syklonen «Debbie» har en intensitet i kategori tre, med vind opp i 155 kilometer i timen og vindkast opp i 220 kilometer i timen, skriver den australske regjeringen på sin nettside.

Områdene som er utsatt skal være fra Cardwell til St Lawrence inkludert Townsville, Mackay, Whitsunday Islands, og Charters Towers, Pentland, Collinsville, and Mount Coolon.

Syklonen «Debbie» skal være den største stormen som treffer Queensland siden syklonen Yasi i 2011. Den var i kategori fem og gjorde store ødeleggelser, skriver CNN.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media