Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykmeld deg over Internett

Blir du syk, slipper du heretter lang ventetid på legekontoret. Nå kan du sykmelde deg via Internett!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt du må gjøre, er å fylle ut et elektronisk skjema med nødvendige personalia, yrke og arbeidsoppgaver. Du må også forklare sykdomsymptomene og angi hvor lenge du ønsker å være sykmeldt.

Dersom legen lurer på noe, får du en telefon fra ham. Hvis ikke, kommer sykmeldingen i posten neste dag. Hele «operasjonen» koster 425 kroner.

Kjappere

- Jeg vil gjøre helsetjenester lettere tilgjengelige. Alternativet er å bruke lang tid på telefonen for å få fatt i sin egen lege, sier Erik Bendvold, legen bak Surf-In Clinic. Han tilbyr også henvisning til legespesialist og rekvisisjon til fysioterapeut på samme måte som ved vanlige sykmeldinger og til samme pris per stykk.

Bendvold var også først ute med å skrive ut Viagra-resepter etter henvendelser over Internett. Det startet han med 10. november i fjor. - Er du ikke redd for at hypokonderne kan skaffe seg sykmeldinger uten å være syk?

- Jeg kan ikke se at noen skulle lure meg i større grad enn om de hadde stilt opp på kontoret, sier Bendvold.
Ifølge Surf-In Clinics informasjonssider på Internett er tjenesten ment for deg som trenger en kortvarig sykmelding inntil du « blir fulgt opp med en personlig undersøkelse hos legen ».

NHO steiler

- En slik praksis er uakseptabel for NHO, sier medisinsk fagsjef Geir Riise i NHO.

Surf-In Clinic åpner for sykmelding i inntil seks dager. Dette ligger godt innenfor perioden arbeidsgiver må dekke av egen lomme.

Kritikken er skarp også fra andre hold:

- Hele systemet med sykmeldinger bygger på at en lege har gjort en konkret vurdering som består av mer enn bare å lese en internettmelding, sier Hans Kristian Bakke, leder av Alment praktiserende lægers forening.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling