Frp-topp:

Sykmeldt etter skandale-nachspiel

Frp-politikeren som det ble varslet på etter et nachspiel på partiets landsmøte, er nå sykmeldt.

HOTELLBAREN: Baren på Clarion Hotel & Congress var fyllt av feststemte Frp-politikere etter at partiet hadde feiret 50-årsdagen. Kvelden endte i et varsel mot en Frp-topp etter et nachspiel. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
HOTELLBAREN: Baren på Clarion Hotel & Congress var fyllt av feststemte Frp-politikere etter at partiet hadde feiret 50-årsdagen. Kvelden endte i et varsel mot en Frp-topp etter et nachspiel. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kunne i går avsløre at det er kommet et varsel mot en Frp-politiker etter partiets landsmøte på Clarion Hotel & Congress på Gardermoen forrige helg.

Bakgrunnen er oppførselen til politikeren overfor journalister på et nachspiel søndag morgen etter at Fremskrittspartiet lørdag kveld hadde feiret partiets 50-årsdag.

Frp-politikeren er listetopp foran høstens kommunevalg.

- Altfor mye alkohol

Nå opplyser Fremskritspartiet til Dagbladet at politikeren er sykmeldt.

- Jeg fikk i meg altfor mye alkohol denne kvelden. Jeg fikk i meg mer alkohol enn at jeg hadde kontroll. Det og alt dette kan ha medført beklager jeg på det aller, aller sterkeste, sa mannen til Dagbladet fredag kveld via partiets pressetjeneste.

- Tok kvelertak

Fremskrittspartiet har ikke svart på Dagbladets gjentatte henvendelser gjennom lørdagen om det har kommet flere varsler på Frp-toppen, og eventuelt hvordan disse er konkludert.

Nettavisen skriver lørdag kveld at politikeren skal ha tatt kvelertak med begge hender på en av deres journalister. Vedkommende beskriver det som et «angrep som kom helt uprovosert».

- Dette var et blindt angrep fra en sveiseblind fyr, sier journalisten til egen avis.

Nettavisen krever beklagelse

Nettavisen sjefredaktør Gunnar Stavrum skriver at det er usikkert om det blir en politisak av tilfellene av trusler, trakassering og direkte vold.

Stavrum skriver at de forventer en uforbeholden offentlig beklagelse for angrepet på deres journalist og våre kolleger.

Også andre journalister fikk merke oppførselen fra Frp-toppen på nachspielet. En av dem jobber i Dagbladet.

- Politikerens oppførsel var helt uakseptabel, sier Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer