Ap og Giske-saken

Sykmeldt i nye to uker

Varslersakene mot Trond Giske er fortsatt til behandling.

SYKMELDT: Trond Giske er fortsatt sykmeldt. Varslersakene mot ham er ikke ferdigbehandlet, får Dagbladet opplyst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SYKMELDT: Trond Giske er fortsatt sykmeldt. Varslersakene mot ham er ikke ferdigbehandlet, får Dagbladet opplyst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Avgått nestleder i Ap, Trond Giske, er fra begynnelsen av denne uka sykmeldt i to uker til, hans rådgiver Bård Flaarønning til Dagbladet.

Giske trakk seg som nestleder 7. januar etter at det har kommet flere varsler om upassende oppførsel overfor flere kvinner.

1. januar trakk Giske fra nestledervervet på ubestemt tid, men en uke senere trakk han seg som nestleder og som leder for Aps finansfraksjon på varig basis.

På sin Facebook-side skrev Giske at han orienterte Ap-leder Jonas Gahr Støre og paratisekretær Kjersti Stenseng om sin beslutning, I en pressemelding uttalte Støre at kom denne beslutningen etter råd fra han.

Dramatisk

På et flere timer langt og dramatisk sentralstyremøte mandag 8. januar redegjorde Støre om varslingssakene og om hans og partisekretær Kjersti Stensengs håndtering. Sentralstyret sluttet opp om partiledelsens håndtering. Støre sa det riktig og nødvendig at Giske trakk seg. Uten å konkludere om sextrakassering gjorde Støre det klart at Giske hadde oppført seg i strid med Aps verdier og retningslinjer.

Giske fikk «en ukes tid» til å komme med skriftlige tilsvar til anklagene mot seg. Etter det Dagbladet får opplyst ved partikontoret, pågår behandlingen av varslene fortsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer