Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap og Giske-saken

Sykmeldt i nye to uker

Varslersakene mot Trond Giske er fortsatt til behandling.

SYKMELDT: Trond Giske er fortsatt sykmeldt. Varslersakene mot ham er ikke ferdigbehandlet, får Dagbladet opplyst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SYKMELDT: Trond Giske er fortsatt sykmeldt. Varslersakene mot ham er ikke ferdigbehandlet, får Dagbladet opplyst. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Avgått nestleder i Ap, Trond Giske, er fra begynnelsen av denne uka sykmeldt i to uker til, hans rådgiver Bård Flaarønning til Dagbladet.

Giske trakk seg som nestleder 7. januar etter at det har kommet flere varsler om upassende oppførsel overfor flere kvinner.

1. januar trakk Giske fra nestledervervet på ubestemt tid, men en uke senere trakk han seg som nestleder og som leder for Aps finansfraksjon på varig basis.

På sin Facebook-side skrev Giske at han orienterte Ap-leder Jonas Gahr Støre og paratisekretær Kjersti Stenseng om sin beslutning, I en pressemelding uttalte Støre at kom denne beslutningen etter råd fra han.

Dramatisk

På et flere timer langt og dramatisk sentralstyremøte mandag 8. januar redegjorde Støre om varslingssakene og om hans og partisekretær Kjersti Stensengs håndtering. Sentralstyret sluttet opp om partiledelsens håndtering. Støre sa det riktig og nødvendig at Giske trakk seg. Uten å konkludere om sextrakassering gjorde Støre det klart at Giske hadde oppført seg i strid med Aps verdier og retningslinjer.

Giske fikk «en ukes tid» til å komme med skriftlige tilsvar til anklagene mot seg. Etter det Dagbladet får opplyst ved partikontoret, pågår behandlingen av varslene fortsatt.

«Jeg håper også at min beslutning gir trygghet for en god behandling av varslene som skal behandles i partiet. Jeg ser frem til å gi min versjon av sakene.

Min situasjon som sykmeldt har så langt gjort det umulig å bidra til dette. Jeg vil svare på spørsmål som er stilt og imøtegå det jeg mener er uriktig.

Jeg ber samtidig igjen om unnskyldning for ting jeg har gjort som har medført ubehag for andre. Jeg har ikke alltid vært bevisst nok på egen rolle i alle situasjoner, særlig uformelle og private. Det er jeg lei meg for», skrev Giske på Facebook 7. januar.

Uvisst

Det er uvisst hvilken komité Giske får plass i når han kommer tilbake til Stortinget.

«Jeg håper at min beslutning vil skape ro rundt det partiet jeg er glad i, og ser frem til at jeg etter endt sykmelding skal fortsette innsatsen for velgerne mine i Trøndelag og for Arbeiderpartiets politikk i årene som kommer», avsluttet Giske sin Facebook-melding.

Giske er nå sykmeldt ut neste uke. Om han deltar på patiets landsstyremøte 29. og 30. januar, er uvisst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!