FALT PÅ SYKKEL: USAs forhandlinger om en atomavtale med Iran kommer ikke til å forsinkes på noen måte av utenriksminister John Kerrys sykkelulykke, forsikrer hans talsperson. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
FALT PÅ SYKKEL: USAs forhandlinger om en atomavtale med Iran kommer ikke til å forsinkes på noen måte av utenriksminister John Kerrys sykkelulykke, forsikrer hans talsperson. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

Sykmeldt Kerry fortsetter Iran-samtalene tross sykkelulykke

Det forsikrer hans talsmann om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs forhandlinger om en atomavtale med Iran kommer ikke til å forsinkes på noen måte av utenriksminister John Kerrys sykkelulykke, forsikrer hans talsperson.

71 år gamle Kerry ble mandag fløyet fra Sveits til USA, der han skal få behandling for lårbeinsbruddet etter søndagens fall. Siden sykkelulykken har Kerry snakket med blant andre Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif, som han møtte i Genève lørdag.

- Får å si det helt tydelig: Ministeren er fast bestemt på å gå videre med forhandlingene, og å fortsette med nøyaktig samme timeplan som før ulykken, sier Marie Harf i utenriksdepartementet i Washington.

Frist 30. juni Stormaktene og Iran har selv satt en frist til 30. juni med å dra i havn en endelig avtale om Irans atomprogram. Utenriksministeren akter å være fysisk til stede under forhandlingsinnspurten i Sveits senere i juni.

Heller ikke Det hvite hus frykter at Kerrys beinbrudd vil få storpolitiske konsekvenser.

- Vi tror fortsatt at vi har tiden og ressursene som trengs til å fortsette med, og forhåpentligvis fullføre, Iran-forhandlingene, sier Det hvite hus' talsmann Josh Earnest.

Fløyet til Boston Kerry brakk høyre lårbein da han syklet inn i en fortauskant i regionen Haute Savoie i Frankrike. Han tilbrakte natten til observasjon rett over grensa til Sveits, på universitetssykehuset i Genève.

Etter planen skulle Kerry søndag videre til Madrid for å signere en ny forsvarsavtale med Spania, før turen skulle gå til toppmøtet i Paris om den USA-ledede alliansens krig mot IS i Irak og Syria. Her akter han fortsatt å delta, men da via telefon fra sykesengen.

Sykkelglad Kerry tar ofte med seg sykkelen på sine diplomatiske reiser, og han blir gjerne sett på sykkeltur - tett fulgt av sikkerhetsvakter og helsepersonell - når det er pauser i forhandlingene.

Mandag ble han fløyet i et militært transportfly til Boston i den amerikanske delstaten Massachusetts for videre behandling.

- På vei tilbake til Boston: Ser fram til å få fikset beinet og komme meg tilbake til utenriksdepartementet. I mellomtiden fortsetter jobbingen, skrev Kerry på Twitter kort tid etter avreise.

(NTB)