SYKEMELDT: Christian Tybring-Gjedde er sykemeldt med hukommelsestap etter å ha fått mange trusler i etterkant av 22. juli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SYKEMELDT: Christian Tybring-Gjedde er sykemeldt med hukommelsestap etter å ha fått mange trusler i etterkant av 22. juli. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Sykmeldt med hukommelsestap etter grove trusler og sjikane

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) lever med voldsalarm og politibeskyttelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) forteller på NRK Dagsrevyen i kveld at han er sykemeldt på grunn av hukommelsestap og stress.

Han knytter sykemeldingen til truslene og presset som har kommet mot ham i etterkant av terrorangrepet 22. juli.

- Ja, jeg tror det har med det å gjøre. Det har vært mye, sier Tybring-Gjedde til NRK.

Tybring-Gjedde stiller opp med kona Ingvil som forteller om truslene som er mot ekteparet.

- Vi kan ikke ta offentlig transport. Vi kan ikke være ute blant mange mennesker, som på et kjøpesenter, sier Ingvil, som forteller at de har politieskorte når de reiser.

Christian Tybring-Gjedde er en av de mest fremtrendende stemmene for en stram innvandringspolitikk i Fremskrittspartiet. Kronikken Drøm fra Disneyland har blitt spesielt hardt kritisert i etterkant av terrorangrepet 22. juli. I kronikken går Tybring-Gjedde til et skarpt angrep på Arbeiderpartiet.

Tybring-Gjedde har i etterkant tatt selvkritikk på språkbruken i kronikken.

Eivind Trædal er en av dem som blir kritisert i Dagsrevyen-reportasjen. Hans kronikk Søppelmennesker her i Dagbladet var det som fikk begeret til å renne over. Trædal skriver følgende på Twitter i kveld:

- Er lei for at Tybring-Gjedde har blitt trua og syk, og håper han blir friskere. Er også bestyrta over å høre at Tybring-Gjedde har blitt trua. Det er naturligvis også uakseptabelt.

Til NRK sier Trædal at han aldri mente å angripe Tybring-Gjedde personlig.

- Jeg synes det er kjempeleit. Jeg har ikke hatt noe mål om å ramme ham som person. Jeg håper virkelig at han snart er frisk og at han forstår at det ikke var personlig ment fra min side, sier Trædal til NRK.

KRONIKKFORFATTER: Eivind Trædal ble kritisert i Dagsrevyen-reportasjen. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
KRONIKKFORFATTER: Eivind Trædal ble kritisert i Dagsrevyen-reportasjen. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer