Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykt på legevakta

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sykepleier ansatt ved Oslo legevakt jobbet i fjor 1100 timer overtid. Det begynner å nærme seg to fulle årsverk. Fylkeslegen og hovedverneombudet i Oslo kommune reagerer. I morgen kommer Arbeidstilsynet til legevakta for å sjekke reglene for overtid, praktiseringen av dem, og faktisk bruk av overtid. Det skal ikke være uvanlig at ansatte ved legevakta arbeider det dobbelte av absolutt maksimum tillatt mengde overtid som er 400 timer i året, men da etter spesiell avtale.

Det er ikke betryggende at syke mennesker undersøkes og behandles av pleiere som har gått kontinuerlig på jobb i opptil femten timer. Faren for feil øker når personalet er overarbeidet, trøtte og slitne. Pasientene har rett til å møte uthvilte og oppmerksomme fagfolk når de søker hjelp for skader, sykdom og lidelser. Opplysningene om den voldsomme bruken av overtid svekker tilliten til legevakta som institusjon, og til Oslo kommune som arbeidsgiver.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media