Syltelabber og grisehyl skal stoppe fredagsbønnen

Demokratenes plan for å forhindre muslimsk bønnemøte på Torgallmenningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Muslimene i Bergen vil legge fredagsbønnen til byens hjerte Torgallmenningen dersom kommunen ikke skaffer dem ny moské.

Et oppslag i Bergensavisen tirsdag har skapt opphetet debatt i Vestlandets hovedstad. - De kan ikke bare kaste oss på gaten. Skjer det, legger vi fredagsbønnen til Torgallmenningen, sier talsmann for Bergen Moské og vararepresentant for Arbeiderpartiet i Bergen bystyre, Jerad Abdelmajid.

Dette oppfatter bystyrerepresentant Kenneth Rasmussen som en trussel, og han har allerede begynt å tenke ut et forslag til byrådet foran neste bystyremøte 20. mars.

- Skremmer dem unna

Rasmussen krever at byrådet stopper bønnemøter og andre religiøse ansamlinger på Torgallmenningen og øvrige offentlige plasser i byen.

Og Rasmussen, som ble valgt for Fremskrittspartiet, men seinere har hoppet over til Demokratene, kommer også til å legge fram forslag til hvordan byrådet skal håndheve et forbud mot fredagsbønn på Torgallmenningen.

- Heng opp syltelabber i stolper og lykter. Og spill grisehyl over høyttalere. Det skremmer muslimene unna, sier Rasmussen til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer