Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sylvi blir asyl- og integreringsminister?

Erna Solberg vil samordne asyl- og integreringspolitikken.

NY ASYLMINISTER?: Sylvi Listhaug kan få ansvaret for et nytt asyl- og innvandringsdepartement. I dag besøkte landbruksminister Listhaug Varmestuen, et av Frelsesarmeens lavterskeltilbud for rusmiddelavhengige. Foto: Jacques Hvistendahl
NY ASYLMINISTER?: Sylvi Listhaug kan få ansvaret for et nytt asyl- og innvandringsdepartement. I dag besøkte landbruksminister Listhaug Varmestuen, et av Frelsesarmeens lavterskeltilbud for rusmiddelavhengige. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Kommentar: En vestlandsk breial super­populist

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg vil i morgen utnevne en statsråd med ansvar for asyl-, flyktning- og integreringsfeltet.

Etter det Dagbladet har grunn til å tro, blir det Sylvi Listhaug.

Per Sandberg skal også inn i regjeringen. Ifølge VG er det som fiskeriminister. Det betyr at Elisabeth Aspaker (H) går ut av regjeringen. NRK har fått bekreftet at kulturminister Thorhild Widvey (H) også går ut av regjeringen.

Høyre får arbeid Frp får en ekstra statsråd i forhold til dagens antall. Kilder presiserer overfor Dagbladet at ting ikke er klart før alt er klart. Kabalen kan endres.

Men det ligger an til omfordeling av departementer mellom Høyre og Frp.

Høyre overtar ansvaret for arbeids- og sosialdepartementet, som i dag styres av Frp og Robert Eriksson. Jobben kan gå til nåværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, men her kan det komme et nytt ansikt. For Høyre er det fram mot stortingsvalget viktig å få profilert sin politikk for arbeid og aktivitet bedre enn til de har klart til nå.

Sylvi asylminister? Da Erna Solberg var kommunalminister, lå ansvaret for asyl- og innvandringspolitikken i hennes departement. Solberg kjenner dermed fordelen med å samle ansvaret for feltet ett sted. Den ekstraordinære asyltilstrømmingen tilsier også samordning.

Det betyr etter det Dagbladet erfarer, at asylfeltet som i dag ligger i justisdepartementet og integreringsfeltet som ligger i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, blir samlet under en ny statsråd i justis- og beredskapsdepartementet.

Sylvi Listhaug har gjort en god jobb som landbruksminister, og er en politiker Frp vil ha i en mer framskutt posisjon.

Hun kan få ansvaret for asyl- og flyktningefeltet.

Anders Anundsen fortsetter, etter det Dagbladet erfarer, som justis- og beredskapsminister. De som også fortsetter på sine poster er forsvarsminister Ine Eriksen Søreide, utenriksminister Børge Brende, helse- og omsorgsminister Bent Høie, kommunalminister Jan Tore Sanner. Fortsetter gjør også samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og barne- og likestillingsminister Solveig Horne.

Røe Isaksen til arbeid? For Høyre gjelder det å profilere seg bedre på arbeid og aktivitet. Derfor vil Høyre overta dette departementet. I så fall er nåværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen en svært aktuell kandidat. Det kan også nåværende forsvarsminister Ine Eriksen Søreide.

Per Sandberg er Frp's første nestleder. Hvis han og partiet vil han han inn i regjering, blir det slik. Sandberg ville ikke inn da Høyre/Frp-regjeringen overtok i 2013. Men han har senere uttalt at han vil bli statsråd. Ifølge VG er det fiskeridepartementet som er aktuelt.

Solberg vil i ekstraordinært statsråd i morgen presentere ommøbleringer, men også friske fjes. Det er bare halvannet år til kampen om neste stortingsvalg starter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media