Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sylvi er den nye Siv

Carl I. Hagens soleklare kandidat som neste Frp-leder.

 DEN GAMLE OG NYE VIN:  Sylvi Listhaug og Carl I. Hagen under et årsmøte i Oslo Frp. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
DEN GAMLE OG NYE VIN: Sylvi Listhaug og Carl I. Hagen under et årsmøte i Oslo Frp. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dagen det blir aktuelt å erstatte Siv Jensen som leder av Fremskrittspartiet, bør vervet gå til Sylvi Listhaug, mener Carl I. Hagen.

Hagen har flere ganger rost innvandringsministeren, og i et intervju med Aftenposten nevner han henne som en soleklar kandidat som Frps neste partitopp.

- Sylvi er per dags dato den soleklare kandidaten den dagen det er aktuelt. Hun har en meget høy stjerne i partiet, men også blant folk flest, sier den tidligere Frp-lederen.

Han mener blant annet at Listhaug har skåret gjennom med tydelig tale som innvandrings- og integreringsminister, at hun har god bakgrunn og ikke har noen svakheter.

Finansminister Siv Jensen blir kommende helg gjenvalgt som partileder i Frp. Hun sier til avisen at det er hyggelig at Hagen snakker pent om Listhaug, men at det nok er mange som vil ha en mening om temaet «når dette blir aktuelt».

- Veldig hyggelig
Listhaug gir noen korte kommentar til NTB før avreise fra Aten, der hun har sett flyktningkrisen i Hellas på nært hold. 

- Partiet har én leder, og det er Siv Jensen. Hun leder partiet på en veldig god måte. Jeg gleder meg til landsmøtet for å treffe hele partiet, sier hun. — Det er veldig hyggelig å få ros for det arbeidet jeg gjør. Men det blir tøffe tider også fremover og jeg vil gjøre mitt beste for å håndtere situasjonen, fortsetter hun. Fredag skal hun og resten av Frp-statsrådene møte delegater fra hele landet til partiets landsmøte. Her vil hun bli møtt med krav om en enda strengere asylpolitikk fra partiets fylkeslag.

- Streng asylpolitikk
Blant forslagene er at Norge må si opp Schengen-avtalen og gi kommunene vetorett angående akuttmottak/asylmottak, og dessuten at Norge ikke skal delta i EUs kvotesystem for asylsøkere.

- En streng asylpolitikk er helt nødvendig for Norge. Det er sterkt engasjement i disse sakene, og jeg ser fram til å både høre og delta i landsmøtedebatten. Det er mange viktige saker på agendaen, og partiet skal være et politisk verksted for nye politiske løsninger, sier Jensen. Finansminister Siv Jensen blir kommende helg gjenvalgt som partileder i Frp.

Hun sier til avisa at det er hyggelig at Hagen snakker pent om Listhaug, men at det nok er mange som vil ha en mening om temaet «når dette blir aktuelt».

(NTB).

Hele Norges coronakart