Undervisning i asylmottak

Sylvi får 34 mill. til å gjøre asylsøkerne «norske» og forebygge vold

Sylvi Listhaug mener vold på asylmottak henger sammen med mangel på kunnskap om det norske samfunnet. - Man legger ikke igjen holdningene på grensa, sier statsråden.

MILLIONDRYSS: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener opplæring av asylsøkere i norske verider er en avgjørende del av integreringen. Her fra et besøk på ankomstsenteret i Råde i desember. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MILLIONDRYSS: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener opplæring av asylsøkere i norske verider er en avgjørende del av integreringen. Her fra et besøk på ankomstsenteret i Råde i desember. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) får 23,3 millioner kroner til å innføre 50 timer undervisning i norsk kultur og samfunnskunnskap fra dag én i asylmottakene.

Det vil framgå av statsbudsjettet som presenteres torsdag, og er en oppfølging av integreringsmeldingen Listhaug la fram i mai.

- Det er viktig å sørge for at de som blir i Norge over en viss tid kjenner til hvilke verdier og regler vi legger til grunn. Spesielt gjelder dette ytringsfrihet, religionsfrihet og likestilling sier Listhaug til Dagbladet.

I tillegg settes det av 10,9 millioner kroner til dialoggrupper for å forebygge vold i mottak. Listhaug mener mangel på norsk samfunnskunnskap henger sammen med hvilke holdninger som kan skape vold på asylmottak.

- Det å lære norske verdier er en betydelig del av det voldsforebyggende arbeidet. Ingen legger igjen holdningene sine på grensa. Kommer du fra et land hvor kvinner ikke er verdt en sur sild, så er det stor sannsynlighet for at det er ditt utgangspunkt når du kommer til Norge, sier Listhaug.

- Uheldige situasjoner

Til tross for at Listhaug ønsker å gjøre asylsøkerne så «norske» som mulig, foreslo hun i integreringsmeldingen å kutte 50 timer av norskopplæringen. Det sa Stortinget nei til, og nå håper Listhaug at den samlede pakken både vil føre til bedre integrering og mindre vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer