Sylvi går på asyl-tap

Opposisjonen og støttepartiene er samstemte om å påføre regjeringen en rekke nederlag i asylpolitikken.

NEDSTEMT? Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug presenterte integreringsmeldingen 11. mai. Nå ser det ut til at flere av innstramningsforslagene hennes stemmes ned i Stortinget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NEDSTEMT? Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug presenterte integreringsmeldingen 11. mai. Nå ser det ut til at flere av innstramningsforslagene hennes stemmes ned i Stortinget. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen formiddag legger Kommunal- og forvaltningskomiteen fram sin innstilling. De endelige vedtakene fattes i stortingssalen fredag 10. juni. Alt tyder på at regjeringspartiene vil tape voteringen om flere av innstramningsforslagene.

Ikke gitt opp Fremskrittspartiets leder i Kommunalkomiteen, Helge André Njåstad deler den vurderingen.

- Ut fra hva vi har registrert gjennom media, har det ikke vært vilje fra stortingsflertallet til å støtte regjeringens asylinnstramninger. Men vi har ikke gitt opp. Mye kan skje i løpet av uka. Vi vil jobbe for fullt helt fram til fredag for å søke subsidiære løsninger, sier Helge André Njåstad til Dagbladet søndag kveld.

Kile i samarbeidet Opposisjonspartiene ser for seg muligheten til å slå en kile inn i samarbeidsforholdet mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene.

I Nydalen-avtalen ga KrF og Venstre sin støtte til forslaget om å forlenge perioden for midlertidig opphold fra tre til fem år, før asylsøkeren får permanent opphold.

Nå ser det ut til at samarbeidspartiene følger Arbeiderpartiet, som siden 2013 har vært mot utvidelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer