Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister

Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister. Det blir pressemøte i Nydalen 8.30.

GÅR AV: Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister. Video: NTB Scanpix. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er glad for at Siv og hele partiet var villig til å legge regjeringsdeltagelsen til side for å støtte meg som justisminister. Men jeg kan ikke tillate at min avgang åpner for at Frp mister makt og gjennomslag, skriver Listhaug i et innlegg som også blir postet på Facebook-sidene hennes.

Hun framholder at hun går av frivillig.

- Det har vært helt opp til meg selv om jeg skulle stå hele veien ut, eller om jeg skulle trekke meg, skriver Listhaug

Det har stormet rundt Listhaug i lengre tid, og presset mot både henne og statsminister Erna Solberg har økt kraftig. Særlig var det Facebook-posten Listhaug la ut, med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del», som fikk begeret til å renne over hos mange.​

- Komme oss videre

En knallhard Knut Arild Hareide kom med en klar beskjed til Erna Solberg da landsstyret i KrF møttes mandag:

- Det er statsministerens ansvar å ta grep for å unngå en situasjon med mistillit i Stortinget, sa KrF-lederen.

Senere på dagen møttes Frp til et kort møte på Stortinget. Frp-leder Siv Jensen var ordknapp på vei inn til krisemøtet.

- Nå må vi vente å se hva KrF kommer fram til. Regjeringen og Sylvi Listhaug har gitt en uforbeholden unnskyldning fra Stortingets talerstol som jeg håper de har merket seg. Nå tenker jeg at vi av hensyn til landet må komme videre, svarte Jensen på spørsmål om hvor nær landet er en regjeringskrise.

Kaller norsk politikk en barnehage

Listhaug beskriver i sitt Facebook-innlegg den siste uka som «helt surrealistisk» og en «heksejakt».

- Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent, skriver hun.

- Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt, hvor hensikten til Jonas Gahr Støre tydeligvis har vært å kneble ytringsfriheten på et tema som er noe av det viktigste vi må diskutere for Norges framtid, fortsetter hun.

Vil ikke holde tett

Listhaug sier helt vanlige mennesker den siste uken er blitt stemplet og hengt ut på det groveste, bare fordi de støttet henne og Frp. Samtidig slår hun fast at hun absolutt ikke vil tie stille fra sin nye posisjon som stortingsrepresentant.

- Når jeg nå går av lover jeg å ikke gå stille i dørene på Stortinget. Nå kommer jeg til å konsentrere meg hundre prosent om å fronte Frps politikk sammen med mine gode stortingskolleger, sier Listhaug.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!