Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sylvi Listhaug (Frp) gråt da Erling Lae trakk seg

Vil savne byrådslederen.

TRIST: Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug har satt pris på partiet har samarbeidet med Høyre og Erling Lae i Byrådet i Oslo. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD
TRIST: Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug har satt pris på partiet har samarbeidet med Høyre og Erling Lae i Byrådet i Oslo. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no):
Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug ble overrasket og lei seg da byrådsleder Erling Lae annonserte sin avgang i formiddag.

• Les hele Erling Laes tale her på Oslo kommunes hjemmesider.

Tårer i øynene
Listhaug skjulte ikke at tårene trillet da den populære samarbeidspartneren informerte bystyret om at han trakk seg med øyeblikkelig virkning.

- Erling har vært en veldig god samarbeidspartner. Jeg synes det er trist og kommer til å savne ham, sier Listhaug til Dagbladet mens hun holder tårene tilbake.

Listhaug er byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo. Hun var langt fra alene om å bli rørt da Lae ga beskjed. Han ble takket av i bystyret med stående applaus, og takk fra Fabian Stang i formiddag.

- Dette blir en vemodig dag. Du vil særlig bli husket for å ha gjennomført mest mulig politikk med minst mulig konflikt, sa Stang i sin avskjedshilsen til Høyre-nestlederen.

Selv om hun gjerne skulle samarbeidet med Lae videre, har Listhaug forståelse for avgjørelsen.

- Jeg både skjønner og respekterer det valget han har tatt. Han har vært i Byrådet i 13 år, både som byråd på mitt område og som byrådsleder, og har vært en markant skikkelse i Oslo-politikken. Det er litt rart at han ikke lenger er byrådsleder, og jeg kommer til å savne hans lune holdning og gode lederskap. Han har vært en samarbeidets mann og jeg har alltid opplevd ham som en lydhør og inkluderende person, sier Listhaug.

- Eget ønske
Høyrepolitiker Erling Lae har sittet i byrådet i Oslo i 13 år og været byrådsleder i ni år. Først et sentrumsbyråd med Venstre og KrF, de siste seks årene i samarbeid med Frp.

Lae selv sier nedtrappingen er et resultat av et ønske om mer tid.

- Dette skjer etter eget ønske, de som kjenner meg godt har visst at jeg har tenkt på å trekke meg onmtrent på dette tidspunktet, sier Erling Lae til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling