Sylvi Listhaug (Frp) gråt da Erling Lae trakk seg

Vil savne byrådslederen.

TRIST: Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug har satt pris på partiet har samarbeidet med Høyre og Erling Lae i Byrådet i Oslo. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD
TRIST: Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug har satt pris på partiet har samarbeidet med Høyre og Erling Lae i Byrådet i Oslo. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug ble overrasket og lei seg da byrådsleder Erling Lae annonserte sin avgang i formiddag.

• Les hele Erling Laes tale her på Oslo kommunes hjemmesider.

Tårer i øynene Listhaug skjulte ikke at tårene trillet da den populære samarbeidspartneren informerte bystyret om at han trakk seg med øyeblikkelig virkning.

- Erling har vært en veldig god samarbeidspartner. Jeg synes det er trist og kommer til å savne ham, sier Listhaug til Dagbladet mens hun holder tårene tilbake.

Listhaug er byråd for velferd og sosiale tjenester i Oslo. Hun var langt fra alene om å bli rørt da Lae ga beskjed. Han ble takket av i bystyret med stående applaus, og takk fra Fabian Stang i formiddag.

- Dette blir en vemodig dag. Du vil særlig bli husket for å ha gjennomført mest mulig politikk med minst mulig konflikt, sa Stang i sin avskjedshilsen til Høyre-nestlederen.

Selv om hun gjerne skulle samarbeidet med Lae videre, har Listhaug forståelse for avgjørelsen.

- Jeg både skjønner og respekterer det valget han har tatt. Han har vært i Byrådet i 13 år, både som byråd på mitt område og som byrådsleder, og har vært en markant skikkelse i Oslo-politikken. Det er litt rart at han ikke lenger er byrådsleder, og jeg kommer til å savne hans lune holdning og gode lederskap. Han har vært en samarbeidets mann og jeg har alltid opplevd ham som en lydhør og inkluderende person, sier Listhaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer