Sylvi Listhaug konfronterte hovedtaler på ekstremisme­konferanse: - Det finnes dessverre ulver i fåreklær

Muslimsk ungdom fra hele Europa er samlet for skolering mot ekstremisme i Sarpsborg. Listhaug ville vite om hovedtaleren var for steining og dødsstraff for blasfemi.

UTFORDRET HOVEDTALER: Innvandrings og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) konfronterte Tahir ul Qadri for doble standarder under en konferanse mot muslimsk ekstremisme i Sarpsborg i dag. Foto/video: John-Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sarpsborg (Dagbladet): Over 500 muslimske ungdommer fra hele Europa er denne helgen samlet til et seminar mot islamsk ekstremisme i Sarpsborg i Østfold

Bak arrangementet står norsk, muslimsk ungdom fra organisasjonen Minhaj. Målet med arrangementet er å utruste ungdommene med teologiske argumenter for å bekjempe ekstremisme, ifølge Hamza Ansari, en av initiativtakerne.

- Fokuset med seminaret er det økende radikaliseringsproblemet og terroren i Islams navn som Europa står ovenfor. Vi har gjester fra hele Europa, blant annet Danmark, Frankrike og Storbritannia hvor de virkelig har fått merke terror på kroppen. Vi har et ekstraordinært ansvar når vår religion blir misbrukt, sa Ansari til Dagbladet før det startet.

Konfronterte hovedtaleren

Blant de inviterte gjestene er ambassadører, representanter fra kirken, samfunnslivet og politikere, blant dem innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Hun brukte sin tale til å konfrontere kveldens hovedtaler Tahir ul Qadri.

Qadri er en pakistansk tidligere jusprofessor som nå bor i Canada, og er kjent for å ha utstedt et fatwa mot terrorisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer