Sylvi Listhaug er justisminister

Sylvi Listhaug om sin nye jobb: -Jeg kommer ikke til å forandre meg

Frp-toppen overtok i dag justisministerens kontor. Hun gjør det klart at bekjempelse av overgrep mot barn er hennes viktigste sak.

JUSTISMINISTER: Sylvi Listhaug er ny justis- beredskaps- og innvandringsminister. Her på vei til sitt nye kontor onsdag ettermiddag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JUSTISMINISTER: Sylvi Listhaug er ny justis- beredskaps- og innvandringsminister. Her på vei til sitt nye kontor onsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter den offisielle presentasjonen av statsrådene på Slottsplassen i dag, der Sylvi Listhaug ble overrasket med en blomsterbukett fra dattera si, kunne Frp-toppen i dag overta sitt nye kontor.

Etter å ha hatt tittelen innvandrings- og integreringsminister under Justisdepartementet, får nå Listhaug departementet for seg selv.

Den kontroversielle 40-åringen blir nå justis-, beredskaps- og innvandringsminister, mens integreringsbiten nå overtas av Kunnskapsdepartementet og Jan Tore Sanner (H).

Vaktbikkje

Sveinung Rotevatn (V) trer inn som statssekretær i Justisdepartementet, og allerede har fått tittelen Listhaugs «vaktbikkje».

Den nye justisministeren har følgende kommentar til det.

- Mange har prøvd å være vaktbikkje for meg. Ingen har klart det, sier hun.

Hun sier samtidig hun gleder seg til å samarbeide med Rotevatn (30), og omtaler den tidligere Unge Venstre-lederen som en dyktig politiker som også «kaller en spade for en spade».

- Bekjempe monstre på internett

Listhaug etterfølger nå to andre Frp-justisministere i form av Anders Anundsen og Per Willy Amundsen, og sistnevnte ga i dag fra seg kryptonøklene til plattformen med gradert informasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer