Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sylvi Listhaug er justisminister

Sylvi Listhaug om sin nye jobb: -Jeg kommer ikke til å forandre meg

Frp-toppen overtok i dag justisministerens kontor. Hun gjør det klart at bekjempelse av overgrep mot barn er hennes viktigste sak.

JUSTISMINISTER: Sylvi Listhaug er ny justis- beredskaps- og innvandringsminister. Her på vei til sitt nye kontor onsdag ettermiddag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JUSTISMINISTER: Sylvi Listhaug er ny justis- beredskaps- og innvandringsminister. Her på vei til sitt nye kontor onsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter den offisielle presentasjonen av statsrådene på Slottsplassen i dag, der Sylvi Listhaug ble overrasket med en blomsterbukett fra dattera si, kunne Frp-toppen i dag overta sitt nye kontor.

Etter å ha hatt tittelen innvandrings- og integreringsminister under Justisdepartementet, får nå Listhaug departementet for seg selv.

Den kontroversielle 40-åringen blir nå justis-, beredskaps- og innvandringsminister, mens integreringsbiten nå overtas av Kunnskapsdepartementet og Jan Tore Sanner (H).

Vaktbikkje

Sveinung Rotevatn (V) trer inn som statssekretær i Justisdepartementet, og allerede har fått tittelen Listhaugs «vaktbikkje».

Den nye justisministeren har følgende kommentar til det.

- Mange har prøvd å være vaktbikkje for meg. Ingen har klart det, sier hun.

Hun sier samtidig hun gleder seg til å samarbeide med Rotevatn (30), og omtaler den tidligere Unge Venstre-lederen som en dyktig politiker som også «kaller en spade for en spade».

- Bekjempe monstre på internett

Listhaug etterfølger nå to andre Frp-justisministere i form av Anders Anundsen og Per Willy Amundsen, og sistnevnte ga i dag fra seg kryptonøklene til plattformen med gradert informasjon.

NYTT KONTOR: Sylvi Listhaug blir ny justis- og innvandringsminister på sitt nye kontor med avtroppende justisminister Per-Willy Amundsen onsdag ettermiddag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NYTT KONTOR: Sylvi Listhaug blir ny justis- og innvandringsminister på sitt nye kontor med avtroppende justisminister Per-Willy Amundsen onsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Listhaug var klar på hva hun vil prioritere som justisminister.

- Vi skal ta grep om overgrep mot barn. Vi skal bekjempe monstre på internett som lurer barna våre og legger ut bilder av dem. Vi skal ta dem og straffe dem. Overgrepene skjærer meg i hjerterota, og det er den viktigste saken, sier Listhaug i Justis- og beredskapsdepartementet i dag.

Listhaug fortsetter dermed den direkte retorikken hun hadde som innvandrings- og intergreringsminister. På spørsmål fra Dagbladet om hun kommer til å ordlegge seg annerledes som justisminister, svarer hun:

- Jeg kaller en spade for en spade. Jeg endrer ikke personlighet fordi jeg er blitt justisminister. Jeg kommer ikke til å forandre meg. Det er sånn jeg er, sier hun.

STATSSEKRETÆRER: Her statssekretærene Thor Kleppen Sættem (th) og Sveinung Rotevatn.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STATSSEKRETÆRER: Her statssekretærene Thor Kleppen Sættem (th) og Sveinung Rotevatn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Restriktiv innvandringspolitikk
​Amundsen skrøt av politireformen og forslag om punktbevæpning av politiet før han leverte fra seg kryptonøkkelen.

Listhaug gjorde det også klart hva hun vil i innvandringspolitikken.

- Vi skal videreføre den restriktive innvandringspolitikken. Vi skal følge den gode politiske plattformen som ble avtalt på Jeløy, sier Listhaug.

Hun sier samtidig at hun skal ringe lederen av Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, og kalle ham inn til et møte.

- Den viktigste oppgaven er å trygge Norges borgere, sier hun.

BLOMSTER: Den ferske Justis- og innvandringsministeren Sylvi Listhaug mottok blomster av dattera. Video: Frida Andersen / Dagbladet Vis mer

- Kommer til å gå bra

Listhaug får Torkil Åmland (Frp), Knut Morten Johansen (Frp), Thor Kleppen Sættem (H), Sveinung Rotevatn (V) og Toril Charlotte Ulleberg Reynolds (Frp) som statssekretærer.

Knut Morten Johansen er ny etter overgang fra Samferdselsdepartementet.

Dagbladet møtte Sveinung Rotevatn da han troppet opp til sin første dag i Justisdepartementet like før 15.30 i dag. Etter at han ikke kom inn på Stortinget ved høstens valg, fikk 30-åringen jobb som advokatfullmektig. Nå er det tilbake til politikken.

Han sier han ennå ikke vet hva slags ansvar han får som statssekretær.

- Jeg er interessert i hele spekteret. Vi har en felles politisk plattform med en god politikk. Den vil vi få gjennomslag for og sette ut i live, sier han.

- Jeg er helt sikker på at det kommer til å gå bra. Sammen med Sylvi Listhaug og resten av departementets politiske ledelse så skal jeg jobbe for å gjennomføre Jeløy-plattformen.

- Venstre og Fremskrittspartiet er to ulike partier med hver vår politikk, men det regjeringen gjør, står vi sammen om, sier han til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!