Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nestleder i Frp

Sylvi Listhaug sier ja til å overta

- Jeg er beæret og stiller meg til disposisjon som nestleder hvis partiet ønsker det, sier Sylvi Listhaug.

TIL ARENDAL I DAG: Sylvi Listhaug har ladet batteriene på ferie med familien i Sør-Afrika og USA i sommer. I dag er hun tilbake i det politiske rampelyset for Frp i Arendalsuka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TIL ARENDAL I DAG: Sylvi Listhaug har ladet batteriene på ferie med familien i Sør-Afrika og USA i sommer. I dag er hun tilbake i det politiske rampelyset for Frp i Arendalsuka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld kom Sylvi Listhaug tilbake fra Sør-Afrika, der hun har feriert med familien. Mandag morgen i Cape Town mottok hun internmeldingen fra Frp-kontoret om at Per Sandberg hadde trukket seg som nestleder.

- Hva tenkte du da du fikk beskjeden?

- Jeg syntes det var trist. Fordi Per har vært med i alle år og gjort en fantastisk jobb for partiet. Jeg har kjent Per helt siden 2001 og alltid hatt sansen for ham, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Enig med Siv

- Men når det er sagt er jeg helt enig med Siv Jensen i at det er nødvendig at han trakk seg. Turen til Iran og alt som dukket opp i kjølvannet av den skapte sterke reaksjoner internt. Vår tøffe linje overfor islamister og brutale regimer som Iran er ufravikelig og skal ikke kompromisses.

- Fylkesleder Frank Sve i Møre og Romsdal har allerede foreslått deg som partiets nye nestleder. Hvordan reagerte du da det ble kjent?

- Jeg setter stor pris på at fylkeslaget mitt støtter meg. Møre og Romsdal Frp er et fantastisk fylkeslag som har levert gode valgresultater år etter år gjennom hardt arbeid og tydelig profil.

Ydmyk og beæret

- 3. september skal sentralstyret konstituere ny nestleder, kommer du til å takke ja hvis du får tilbudet?

- Jeg er ydmyk og beæret av å bli nevnt som aktuell nestlederkandidat. Jeg stiller meg til disposisjon for partiet dersom de ønsker meg i en slik rolle. Det er landsmøtet vårt til våren som er suveren til å velge partiets ledelse. Hva som skal skje fram til det skal diskuteres i sentralstyret. Frp har vært en stor del av mitt liv i 20 år og jeg er motivert til å gjøre en innsats også videre, som nestleder om landsmøtet ønsker det. Jeg håper jeg får tilliten til å bli valgt. Hvis jeg blir det, skal jeg gjøre en best mulig jobb.

DIREKTE: I går varslet Sandberg at han og Letnes skal holde pressekonferanse i dag, som skal være satt til kl 21.30. Før det opptrer den avgåtte ministeren på et arrangement i Arendal. Video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer

- Hvilke politiske forskjeller vil Frp-medlemmene oppleve med deg som nestleder i stedet for Per Sandberg?

- Likhetstrekket er at vi begge kommuniserer tydelig. Per er nok litt mer temperamentsfulle enn meg. Politisk står vi for mye av det samme og har lojalitet til partiet og partiprogrammet.

God grasrotkontakt

- Hva blir de viktigste partioppgavene å ta fatt på for den nye nestlederen?

- Den nye nestlederen må jobbe for å styrke partiet, rekruttere flere medlemmer og sørge for å motivere og engasjere hele partiet til å drive en tøff valgkamp neste år. Jeg har reist mye rundt i partilagene i hele Norge. Det vil være viktig for meg om jeg skulle få denne tilliten at jeg vil fortsette med det, og fortsette den gode kontakten med grasrota i partiet.

- Dersom du velges som nestleder, vil du være en naturlig kandidat til å overta Frp-tronen den dagen Siv Jensen gir seg …

DEBATT: Frps partileder Siv Jensen innrømmet til Dagbladet at det ikke gikk helt som hun tenkte under partilederdebatten i Arendal. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Siv er ingen gammel dame, så det er en uaktuell problemstilling nå. Siv gjør en veldig god jobb som partileder. Jeg håper hun fortsetter i mange år til, sier Sylvi Listhaug.

I dag sitter Sylvi Listhaug på Stortinget - og er medlem av helse- og omsorgskomiteen.

I en Facebook-post 9. mars i år anklaget daværende justisminister Listhaug Ap for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet. 11 dager seinere trakk hun seg som statsråd etter å ha blitt truet med mistillitsforslag i Stortinget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!