Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sylvi Listhaug slår tilbake mot Kristoffer Joner: - Vi lar oss ikke stoppe av dette hylekoret

«Hva vil dette hylekortet? Vil de ha svenske tilstander i Norge?»

KRITIKK: Sylvi Listhaug (Frp) slår tilbake mot skuespiller og Ap-politiker Kristoffer Joner. Foto: Skjermbilde Facebook
KRITIKK: Sylvi Listhaug (Frp) slår tilbake mot skuespiller og Ap-politiker Kristoffer Joner. Foto: Skjermbilde Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuespiller Kristoffer Joner kritiserte Sylvi Listhaug (Frp) tidligere i kveld for hennes asylpolitikk. Joner beskriver asylpolitikken for «kvalmende» og «forkastelig».

Integrerings- og innvandringsministeren var tidligere i kveld ikke tilgjengelig for en kommentar, men nå slår hun tilbake mot Joner, som også er politiker for Arbeiderpartiet i Stavanger.

Joners Facebook-innlegg var borte et kvarters tid. Årsaken er ikke kjent, men var i 21-tida tilbake.

Hylekoret

Sylvi Listhaug skriver nå en kommentar på sin Facebook-side:

«LIK OG DEL! Bli med å si klart og tydelig ifra at vi ikke lar oss stoppe av dette hylekoret. Vi vil fortsette å kjempe for en streng og bærekraftig asylpolitikk som sikrer den norske velferdsmodellen!»

Frp-politikeren skriver videre:

«- Nå har skuespillere, kommentatorer og resten av venstresiden hivd seg på hylekoret. Sist ute er Kristoffer Joner (bilde), som er både skuespiller og bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Stavanger.»

- Forkastelig

Joner kritiserte Listhaug for hennes innlegg fra 14. november i år. Der omtaler Listhaug New York Times' artikkel om Norges strenge returpolitikk som «et viktig signal som når ut til hele verden»

Listhaug skrev også følgende: «Vi skal føre en streng politikk, og det betyr at de som får avslag skal ut. Enten frivillig eller med tvang! Lik og del hvis du er enig!».

Dette fikk Joner til å reagere.

I sitt Facebook-innlegg skriver han at dette er «kvalmende» og «forkastelig».

«At en som representerer landet vårt fryder seg over medmenneskers tragedie, er forkastelig. At hun i tillegg bruker en "LIK og DEL"-taktikk for å spre disse holdningene ut til flest mulig folk, vil ikke jeg være bekjent med.»

Hylekoret og svenske tilstander

Som en kommentar til dette, skriver Listhaug at hun er fornøyd med at New York Times skrev om Norges asylpolitikk er fordi «markedet» styres av menneskesmuglere og signaler, og at oppslaget gjør Norge mindre attraktivt for økonomiske migranter uten krav på opphold.

Hun avslutter innlegget følgende:

«Hva vil dette hylekortet? Vil de ha svenske tilstander i Norge? Vil de at alle skal få bli om de behøver beskyttelse eller ikke? Vil de ha åpne grenser? Jeg blir iallfall ikke klok på dem.»

Pengedonasjon

Skuespiller og politiker Kristoffer Joner oppfordret folk å donere penger til NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) i Listhaugs navn.

«For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass... Og føler skammen»

Sylvi Listhaug forteller i en kommentar til Dagbladet at folk kan bruke penger på hva de vil, men sier at pengene burde vært brukt på noe annet:

- Hvis de skal donere i mitt navn vil jeg nok heller at de hadde donert til noen hjelper flyktningene i nærområdene der de fleste er. Mange trenger skolegang, helsehjelp og andre nødvendigheter vi tar for gitt i Norge. Det hadde vært bedre anvendte penger enn til en interesseorganisasjon for asylsøkere. I Norge har man tross alt en omfattende asylbehandling der rettssikkerheten blir godt ivaretatt, sier Listhaug til Dagbladet.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Kristoffer Joner uten å lykkes. Men han har svart i et eget Facebook-innlegg:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!