SLETTET: Sylvi Listhaug (Frp) har slettet gårsdagens Facebook-innlegg. Foto: NTB Scanpix / skjermdump
SLETTET: Sylvi Listhaug (Frp) har slettet gårsdagens Facebook-innlegg. Foto: NTB Scanpix / skjermdumpVis mer

Sylvi Listhaug slettet Facebook-innlegg

Sylvi Listhaug kritiserte «snikfilmingen» av Tor Mikkel Waras bolig i går. Hun opprettholder kritikken, men har likevel valgt å slette innlegget.

DETTE ER SAKEN: Siden desember skal justisminister Tor Mikkel Wara ha opplevd flere truende hendelser ved han og samboerens hjem i Oslo. Her får du en oppsummering av alle hendelsene. Vis mer

Sylvi Listhaug valgte i dag å slette gårsdagens Facebook-innlegg der hun angriper folkene bak teaterstykket «Ways of Seeing» for å ha «snikfilmet» Tor Mikkel Waras bolig.

Årsaken er at hun ikke ønsker at innlegget skal misforstås, sett i lys av siktelsen mot Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen.

Bertheussen ble i dag siktet av politiet for selv å ha stått bak en bilbrannen i helgen utenfor sin egen bolig.

Listhaug: - Black Box bør si unnskyld

- Min status på Facebook handlet om snikfilmingen Black Box Theater har drevet med. Ettersom Tor Mikkels samboer nå er siktet i saken, vil jeg unngå at folk misforstår innlegget mitt, og derfor slettet jeg det, skriver Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Listhaug opprettholder også kritikken mot teateret for å ha filmet Wara og Bertheussens bolig på avstand.

- Jeg mener at regissøren og teateret skylder de familiene som har blitt utsatt for snikfilming en unnskyldning. De har tråkket over en grense og invadert privatlivet til personer både i og utenfor politikken, skriver Listhaug videre.

Listhaug er da inne på noe av det samme som statsminister Erna Solberg sa på gårsdagens pressekonferanse, og som hun har fått kraftig kritikk for, nemlig at folkene bak «Ways of Seeing» har et ansvar for å ha gjort det vanskeligere å være politiker i Norge.

I innlegget skriver Listhaug følgende:

«Pia Maria Roll (regissøren i stykket, journ.anm.) forsøker i dagens VG å fremstille seg selv og Black Box teater som offer. Hun og teateret har ansvaret for at Justisminister Tor Mikkel Wara og flere andre personer ble utsatt for snikfilming i sitt hus og hjem. Hun er ikke noe offer men en produsent av et teaterstykke som kan være grunnen til at Wara og familien hans utsettes for hærverk, trusselbrev, bilbrann og ikke kan føle seg trygg i sitt eget hjem. Roll og Black Box teater burde be familien Wara om unnskylding, ikke fremstille seg som et offer.»

Advokat Jon Wessel-Aas representerer Pia Maria Roll og de andre bak teaterstykket. Han forteller Dagbladet i dag at det har vært tøffe måneder for kvinnene, og at de har opplevd at mistanke har vært rettet mot dem for det som har skjedd utenfor boligen til Wara.

- Det er en stor lettelse for dem at det ser ut til å være en løsning på saken. De har levd under et stort press, sier Wessel-Aas til Dagbladet.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Like før jul i fjor anmeldte Waras samboer Black Box Teater i Oslo for å ha filmet familiens hus. Under en pressefrokost i forkant av Høyres landsmøte onsdag kritiserte statsminister Erna Solberg teateroppsetningen «Ways of seeing» for å gjøre det enda mer belastende å være politiker. Video: NTB Scanpix Vis mer

Fem hendelser

I tillegg til bilder av boligen til Wara og Bertheussen, vises bilder av hjemmene til Frp-paret Ingvil Smines Tybring-Gjedde, beredskapsminister, og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

Resett-redaktør Helge Lurås trekkes også fram i forestillingen som en del av et nettverk som vil gjøre Norge til et mer rasistisk land. Også Jens Stoltenberg (Ap) og Resetts sponsorer trekkes inn i stykket.

Teaterstykket på lille Black Box teater i Oslo fikk enorm interesse i offentligheten etter at justisminister Waras samboer Bertheussen skrev en kronikk i VG under tittelen «De kaller det kunst. Jeg kaller det en grov invasjon av mitt privatliv».

Etter at kronikken sto på trykk i begynnelsen av desember har det skjedd fem trusselepisoder rundt boligen til Wara og Bertheussen.

Bertheussen er nå siktet for å ha stått bak den siste av disse hendelsene.