- Sylvi Listhaug svekker integreringen

Rune Berglund Steen i Antirasistisk Senter reagerer på nikab-oppgjør.

KRITISK: Rune Berglund Steen, leder  i Antirasistisk senter, mener Frp-statsråd Sylvi Listhaug bommer. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
KRITISK: Rune Berglund Steen, leder  i Antirasistisk senter, mener Frp-statsråd Sylvi Listhaug bommer. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg blir rett og slett ganske oppgitt av en statsråd som igjen og igjen prioriterer enkle og populistiske poenger. Hvor mange møter opp på jobbintervju i burka og nikab, spør Rune Berglund Steen, leder for Antirasistisk Senter.

Joggebukse og caps

I Dagbladets papirutgave i dag uttaler innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug:

- Vi må kunne stille tydelige krav om at våre nye landsmenn innordner seg det samfunnet de kommer til. Vi forventer at de makter å livnære seg selv. For å få jobb må man være villig til å tilpasse livsstilen sin til norsk levemåte. Skal du på jobbintervju, møter du ikke opp i joggebukse og caps, sier Sylvi Listhaug.

Og fortsetter:

- Alle må tenke over framtredenen sin, og hvordan de opptrer. Derfor bør du heller ikke stille opp i nikab eller burka. Arbeidsgivere vil neppe ansette mennesker de ikke kan se hvem er, sier Sylvi Listhaug.

Vrange og vanskelige

Rune Berglund Steen mener Frp-statsråden gjør den viktige integreringsdebatten til en parodi.

- Det Sylvi Listhaug reelt sett gjør, er å bidra til at det et skapes et bilde av flyktninger og innvandrere som vrange og vanskelige. Samtidig sier hun selvsagt ingenting om det vi vet er et problem, nemlig arbeidsgiverne som ikke engang innkaller folk til et intervju fordi de har et flyktning- eller innvandrerklingende navn, sier Steen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer