DYRT: Sylvi Listhaugs kontroversielle Rinkeby-besøk kostet over 40 000 kroner. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DYRT: Sylvi Listhaugs kontroversielle Rinkeby-besøk kostet over 40 000 kroner. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Sylvi Listhaug:

Sylvi Listhaugs Rinkeby-reise kostet staten over 40 000 kroner

ABC Nyheter har fått innsyn i reiseregningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sylvi Listhaugs reise til Rinkeby i Stockholm kostet over 40 000 kroner. Siden hun er statsråd, betaler staten for reisen, som skjedde to uker før valget.

Over 40 000 kroner

ABC Nyheter har fått innsyn i reiseregningene i forbindelse med den kontroversielle turen 29. august, i den innvandrertette bydelen Rinkeby i Stockholm.

Listhaug fikk skarp kritikk av svenske myndigheter for å svartmale situasjonen. Her hjemme ble innvandrings- og integreringsministeren beskyldt for å drive valgkamp for Frp.

Totalt kostet turen 40.349 norske kroner, ifølge oversikten fra Justis- og beredskapsdepartementet. Da er ikke regjeringens biler og livvakter inkludert i regnskapet, ifølge ABC nyheter. Hele opplegget i Sverige varte i omkring åtte timer.

Staten betaler

Siden Listhaug er statsråd er det staten som betalte turen, og ikke Fremskrittspartiet selv. Selv har hun forsvart reisen på denne måten:

– En slik reise for meg som statsråd og departementets embetsverk til et naboland for å lære, er relevant selv om reisen tidsmessig skjer i tiden før et valg.

Medlemmene av regjeringen kan fakturere sine politiske reiser over statsbudsjettet. Det betyr at også oppdrag under partienes valgkamp blir belastet fellesskapet – og uavhengig av partienes valgkampbudsjetter.

(NTB)