Sylvi sender matpris- spioner på harrytur

- Dagligvarekjedene: - Økte priser hjemme ikke vår skyld.

O
 HVORFOR HAR MATPRISENE ØKT 3,2 PROSENT PÅ EN MÅNED?  Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug inviterte fredag matvarekjedene til et møte for å få klarhet i hvorfor matvareprisene økte med 3,2 prosent fra juni til juli i år - den høyeste månedsøkningen siden 1982
Statsråd Listhaug hilser på Svein Morten Skaldehaug, COOP, i midten står Kristin Paus, COOP. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
O HVORFOR HAR MATPRISENE ØKT 3,2 PROSENT PÅ EN MÅNED? Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug inviterte fredag matvarekjedene til et møte for å få klarhet i hvorfor matvareprisene økte med 3,2 prosent fra juni til juli i år - den høyeste månedsøkningen siden 1982 Statsråd Listhaug hilser på Svein Morten Skaldehaug, COOP, i midten står Kristin Paus, COOP. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dagligvarekjedene avviser ansvaret for økte matvarepriser og peker på leverandørene.

Neste uke er det deres tur til å møte landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp).

- Jeg vil finne ut hvorfor vi har fått en prisøkning som er langt høyere enn det den burde være og fortsetter jakten neste uke, sier Listhaug til NTB.

Fredag satte hun seg ned for å drøfte situasjonen med de største dagligvarekjedene, minus ICA som valgte å droppe hele møtet.

- Vi har fått bekreftet at jordbruksoppgjøret har lite med saken å gjøre. I stedet pekes det på at næringsmiddelindustrien, leverandørene, har økt sine priser. Jeg har bedt om en liste over dem som har økt prisene mest og som jeg bør kalle inn på mitt kontor for å få en forklaring, sier hun.

Sjekker priser i Sverige Statsråden mener både dagligvarekjedene og leverandørene har sin del av ansvaret for at prisene steg med 3,2 prosent fra juni til juli, den største prisøkningen på en enkeltmåned siden 1982.

— Det er for dårlig konkurranse i denne verdikjeden. Bedre konkurranse vil gjøre varene billigere for norske forbrukere, sier Listhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer