FORTSETTER:  Sylvi Listhaug er populær i Frp. Nå varsler hun at hun vil forlenge sin politiske karriere, også hvis regjeringen skulle tape valget neste høst. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORTSETTER:  Sylvi Listhaug er populær i Frp. Nå varsler hun at hun vil forlenge sin politiske karriere, også hvis regjeringen skulle tape valget neste høst. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Sylvi sier ja til nye fire år

Sylvi Listhaug har bestemt seg. I dag varsler hun partiorganisasjonen om at hun sier ja til stortingsplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Mitt personlige valg handler også om jeg skal være med på å påvirke hvordan Norge skal se ut i framtida. Det har betydning for barna mine og for alle jeg er glad i. Jeg har kommet til at jeg vil være med å påvirke utviklingen, sier Sylvi Listhaug til Dagbladet.

Vil ikke skuffe

Mens Frp-statsråden har vært i tenkeboksen gjennom sommeren, har oppfordringene om å fortsette politikerkarrieren strømmet inn.

- Jeg har fått veldig mange henvendelser fra politisk engasjerte mennesker, både internt i partiet, men også masse vanlige folk utenfor partiet. De har bedt meg fortsette. Jeg synes det er vanskelig å skuffe dem som har tro på meg, sier Sylvi Listhaug.

Nestlederkandidat

Avgjørelsen hennes vil bli mottatt med stor lettelse i Frp.

De siste ukene er det i partiet uttrykt sterk bekymring over situasjonen hvis regjeringsmakten går tapt neste høst. Begge nestlederne, Per Sandberg og Ketil Solvik-Olsen, har takket nei til Stortinget.

En rekke Frp-ere Dagbladet har snakket med påpeker det ugunstige med at partileder Siv Jensen ikke har noen av nestlederne ved sin side i neste stortingsperiode, hvis partiet må vende tilbake til opposisjonsrollen.

Både Sandberg og Solvik-Olsen nyter respekt i partiet. Begge er på valg ved landsmøtet våren 2017. Om de ønsker å fortsette, blir de trolig gjenvalgt. Hvis en av dem trekker seg, er Sylvi Listhaug en åpenbar nestlederkandidat.

Sikker plass

Innvandrings- og integreringsministeren har brukt sommeren til å vurdere sin politiske framtid.

- Jeg binder meg nå for fire år. Jeg stiller meg til disposisjon for partiet, så er det opp til partiet hvor de vil finne en plass. Forutsetningen er at jeg nomineres på sikker stortingsplass, sier Sylvi Listhaug.

Bytte fylke?

38-åringen er født og oppvokst på Sunnmøre, men har vært bosatt i Oslo siden 2001. Hvis hun stiller til valg for Frp i hovedstaden, må hun konkurrere med Christian Tybring-Gjedde om andreplassen, bak Siv Jensen. I hjemfylket Møre og Romsdal tar Harald Tom Nesvik og Oscar Grimstad gjenvalg. Her er også landbruks- og matminister Jon Georg Dale en toppkandidat.

På spørsmål om hun er aktuell i andre fylker enn Oslo, har Sylvi Listhaug følgende kommentar:

- Jeg vil svare på henvendelser, dersom jeg får det. Uansett har jeg ambisjon om å gjøre en god jobb for Fremskrittspartiet, for det fylket jeg eventuelt blir valgt inn for. Det skal jeg love velgerne i det aktuelle fylket, sier Sylvi Listhaug.