Sylvi til IS-kvinnene: - Ingen sympati. Ingen tilgivelse

Sylvi Listhaug er nådeløs mot nordmenn som har reist til Syria for å slutte seg til IS. Barna har hun sympati for - men de er ikke politikernes ansvar.

INGEN NÅDE: Konstituert første nestleder Sylvi Listhaug og partileder Siv Jensen i Frp sier at de ikke har noen sympati og at det ikke er noe rom for tilgivelse for kvinnene som har reist ned til Syria for å slutte seg til IS. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Diskusjonen om de såkalte Syria-barna preger opptrappingen til Frps landsmøte til helga.

Debatten begynte i Dagbladet i vinter, da Abid Raja (V) ba regjeringen hente alle Syria-barn hjem umiddelbart. Overfor Dagbladet har PST bekreftet at de har sikker informasjon om at rundt 40 barn med norsk tilknytning er født, eller tatt med til det som var et islamsk kalifat i Syria og Irak.

Frps familiepolitiske talsperson Silje Hjemdal åpner for å hente barn fra leire i Syria og Irak, forutsatt at foreldrene samtykker til at barna hentes alene.

- Dette forutsetter at foreldre eventuelt samtykker til at barna hentes alene, sier Hjemdal.

- Ingen sympati

På dagens pressekonferanse med partileder Siv Jensen og nestleder Sylvi Listhaug kom temaet opp gjentatte ganger. Dagbladet spurte partiledelsen om det ikke er mulig å få tilgivelse for å ha trådt feil.

- Disse Syria-kvinnene, er det ingen sympati å hente for at man kan ha trådt feil i livet, er ung og sårbar og fortjener en ny sjanse til å komme tilbake til det norske samfunnet?

- Nei. Absolutt ikke. Her har man med viten og vilje reist til et krigsområde, støttet et regime som hater alt det Norge står for og som rett og slett har vært i et miljø som halshugger, lemlester, voldtar og dreper helt uskyldige mennesker, svarte Sylvi Listhaug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer