HÅNDSKREVET: Søksmålet fra Sylvia Driskell (66) er håndskrevet, og siterer både «Bibelen» og ei ordbok.
HÅNDSKREVET: Søksmålet fra Sylvia Driskell (66) er håndskrevet, og siterer både «Bibelen» og ei ordbok.Vis mer

Sylvia (66) saksøker alle homofile i hele verden

Ja, alle sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Homofiles rettigheter står stadig sterkere i USA, men enkelte liker tydeligvis ikke at alle skal behandles likt.

Nebraska-kvinnen Sylvia Driskell (66) har de siste dagene vært et mye omtalt navn i USA, etter at hun saksøkte alle homofile i hele verden. Absolutt alle.

Hun ba en føderal domstol om å avgjøre om homofili er synd eller ikke, skriver blant andre Time.

Driskell beskriver seg selv som «Guds ambassadør», og søksmålet er skrevet for hånd i sirlig løkkeskrift. Hun viser ikke til noen lover som hun mener alle homofile i verden skal dømmes etter, men siterer både «Bibelen» og «Webster's Dictionary».

- Homofili er synd ... og homofile vet det er synd å leve et homoseksuelt liv. Hvorfor ville de ellers gjemme seg i skapet, undrer Driskell seg.

Saken ble videresendt til dommer John Gerrard, som blankt avviste det bisarre søksmålet uten mulighet for å anke.

«Domstolen er ikke et forum for debatt eller diskurs om teologiske spørsmål,» skriver han i et krasst svar ifølge Omaha World-Herald.

Det snodige søksmålet har likevel allerede rukket å få bred oppmerksomhet både i USA og resten av verden. Blant homofile aktivister blir det møtt med hoderisting, og en solid dose sarkasme.

- Brian og jeg kommer til å selge unna eiendelene våre, og forberede oss på et sikkert tap. Vi forventer at erstatningen til denne kvinnen koster oss våre siste øre. I mellomtida er frykten vår så stor at vi har sluttet å være homoseksuelle, skriver skribenten Steven Payne i Daily Kos.