Sylvia Brustad (38)

Helse og omsorgsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I likhet med Karita Bekkemellem er Sylvia Brustad et av Jens Stoltenbergs sikreste kort. Som 23-åring var hun inne på tinget på fast plass, som en av de yngste gjennom tidene.

Hun har vært minister to ganger tidligere, som barne- og familieminister og som kommunalminister. Hun kommer fra Hedmark og er født i Elverum, akkurat slik som regjeringskollega Knut Storberget.

Før hun ble stortingspolitiker jobbet hun som journalist for fagbevegelsen. Hun er samboer og ble nylig mor til sitt første barn.

Sylvia Brustad er kanskje mest kjent for uttrykket Brustad-bua. Dette kallenavnet oppsto etter at Arbeiderpartiet foreslo en lov som sa at enkelte butikker kunne være søndagsåpne og ha åpent sent på kveldene, om de bare var under 100 kvadratmeter stor.

Selv var hun ikke særlig glad for denne løsningen, men hun måtte fronte saken for Arbeiderpartiet og fikk dermed navnet sitt knyttet til loven.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer