Sylvia Brustad inn i varmen hos Kjell Inge Røkke

Sylvia Brustad har fått ny jobb i Aker-systemet.

INN I VARMEN: Sylvia Brustad har fått lederjobb hos Kjell Inge Røkke. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
INN I VARMEN: Sylvia Brustad har fått lederjobb hos Kjell Inge Røkke. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Tidligere næringsminister Sylvia Brustad blir daglig leder i Aker Kværner Holding, melder Aker i en børsmelding.

Brustad får dermed ansvaret med å følge opp Aker Kværner Holding, som er selskapet Aker eier sammen med staten og som er største eier i Aker Solutions og Kværner.

Aker Kværner Holding eier 40,3 prosent av aksjene i Aker Solutions, og 41 prosent av aksjene i Kværner. Aker Kværner Holding eies 70 prosent av Aker, der Kjell Inge Røkke eier 66,66 prosent, og 30 prosent av Staten gjennom Nærings- og handelsdepartementet.

- Vi har erfart at oppfølgingen av Aker Kværner Holding krever mye oppmerksomhet og tar tid. Sylvia Brustad kjenner samarbeidsmodellen med Nærings- og handelsdepartementet og eierskapsavdelingen bedre enn de fleste. Vi ser frem til å få henne med på laget, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker.

Sylvia Brustad har 20 års erfaring fra Regjeringen og Stortinget, hun har vært statsråd i fire departementer og er i dag konstituert fylkesmann i Hedmark.

- Jeg lærte Aker å kjenne som Nærings- og handelsminister i 2008-2009. Vi hadde som kjent en uoverensstemmelse i april 2009, men vi har for lengst skværet opp. Aker er et kompetent, ryddig og profesjonelt selskap. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver i et av Norges viktigste selskaper, sier Sylvia Brustad.

"Uoverenstemmelsen" fylte aviser og etermedier i ukesvis og endte til slutt opp med at Kjell Inge Røkke gikk av med seieren.

Flere nyheter Tar 7.200 kroner for å klippe håret
Norske klesmerker får miljørefs
Glemmer du dette, kan boligkjøpet bli katastrofalt
Tjener "som bare rakkern" - tar ut fett utbytte