Symbolet falt - og bussen ble rakettmål

Blodig dag i Ukraina - minst 23 døde og hardt skadde.

RAKETT MOT PASSASJERBUSS:  Ukrainske myndigheter har i kveld offentliggjort bilder fra intercity-bussen med sivile passasjerer, som ble truffet av en rakett i dag. Tallet på døde og hardt skadde er minst 23. Foto: Ukrainas innenriksdepartement/AP/NTB Scanpix.
RAKETT MOT PASSASJERBUSS: Ukrainske myndigheter har i kveld offentliggjort bilder fra intercity-bussen med sivile passasjerer, som ble truffet av en rakett i dag. Tallet på døde og hardt skadde er minst 23. Foto: Ukrainas innenriksdepartement/AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Avlysningen av de planlagte fredssamtalene torsdag om konflikten i det østlige Ukraina, fikk et blodig og etterspill tirsdag da en Intercity-buss fra Svartehavsbyen Mariupol passerte et militært sjekkpunkt 35 kilometer sørøst for rebell-hovedstaden Donetsk.

Ukrainas innenriksdepartemenet publiserte i kveld bilder av en gjennomhullet buss med blod i snøen.

Minst 10 mennesker er bekreftet døde og minst 13 alvorlig skadd i den verste massakren i Donetsk-regionen på nyåret, nær byen Volnovakha.

Talspersoner for regjeringen sier ifølge Reuters at bussen ble truffet av en russisk Grad-rakett som ble avfyrt fra det militære sjekkpunktet.

Det russiske nyhetsbyåret Tass refererer «offisielle talspersoner» for de såkalte rebellene at ikke har noe å gjøre med angrepet på bussen.

Nyoppusset til fotball-EM 2012 Tidligere på dagen hadde vært intens skyting mot restene av den internasjonale flyplassen i Dontesk.

Nyoppussede Sergej Prokofiev International Airport - oppkalt etter komponisten -var en av Europas nyeste og mest moderne da den sto ferdig til fotball-EM i 2012.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.