Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Symbolet sprekker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Da statsminister Bondevik påførte oss en verdikommisjon, reagerte vi mot dette landslaget av tilfeldige meningsytrere. Når kommisjonen ble mottatt med forventning i befolkningen, skyldtes det at verdikommisjonen ble oppfattet som et symbol for at andre verdier enn de strengt materielle skulle få prege samfunnsdebatten. Rundt årtusenskiftet pågår jo ellers et oppgjør med fagøkonomenes politiske hegemoni, så det smerter langt inn i Arbeiderpartiet.
  • Først nå begynner det å gå opp for Stortinget, regjeringen og ikke minst for kommisjonens egne medlemmer at verdikommisjonen knapt representerer seg selv og sine enkelte bestanddeler. Den verken kan eller skal bry seg med gasskraftverk, trikkesniking eller fredsforhandlinger i Kosovo. Da sprekker den som trollet, og det er helt i orden for vår del. Det blir Bondeviks problem å få avviklet den før den latterliggjør seg selv ytterligere.