Sympatibølge for Kjell Magne

Det norske folks sympati flommer mot sykmeldte statsminister Kjell Magne Bondevik. Og i en artikkel på BBCs Internett-utgave sammenliknes Bondevik med prinsesse Diana - som sto fram med sine psykiske lidelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Judi Clements, sjef for den engelske veldedighetsorganisasjonen Mind, sier til BBC at Bondeviks åpenhet skaper større aksept for mentale lidelser.

Gjør som Churchill

Hun beskriver Bondevik som «bemerkelsesverdig modig», og sammenlikner han med høyt profilerte personer som har stått åpent frem med sine mentale lidelser: Winston Churchill, Stephen Fry, Elton John - og Prinsesse Diana.

- Det hjalp at Prinsesse Di snakket om sine mentale helseproblemer. Det gjør problemet mer akseptabelt, sier Clements til BBC. Hun mener det er enormt viktig for mennesker med problemer å kunne identifisere seg med andre i samme situasjon.

Statsminister Kjell Magne Bondevik bryter et tabu når han åpent snakker om saker som normalt forties, skriver Finlands største dagsavis Helsingin Sanomat. Bondevik viser en ny type åpenhet ved den pressemeldingen han sendte ut, heter det. Han er garantert ikke den eneste politiker i framtredende stilling, heller ikke den første statsminister, som er blitt rammet av depresjon, skriver Helsingin Sanomat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer