Sympatibølge

- Bare vent, meningsmålingene kommer til å vise at vi synes Clinton gjør en god jobb, også etter å ha sett vitneforklaringen, sier en taxisjåfør i New York. Han var slett ikke alene om å komme med sympatierklæringer til presidenten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meningene hagler foran Fox News-bygningen ved Rockefeller Center i New York. Det samme skjer i små frokostbarer over hele byen, på Times Square, blant taxisjåfører og ikke minst i nærheten av FN-bygningen.

- Vi har valgt en president, ikke en pave. Nå orker vi ikke mer. Dette kommer til å ramme Bill Clintons fiender, sier taxisjåføren vår fra Haiti.

Rundt FN-bygningen bølger et mørkeblått hav av New York-politi, som sammen med svære lastebiler fylt med sand beskytter Bill Clinton og statsoverhoder fra hele verden.
Inne i bygningen, midt under vitneforklaringen på tv, stiger Bill Clinton fram foran generalforsamlingen for å tale ved åpningen, og får stående applaus i flere minutter. I fremste rekke står Nelson Mandela. På gatene har Clinton like mange sympatisører.

Liberale New York

Utenfor Fox News samler små flokker arbeidsfolk, rappere, businessfolk og tilfeldige forbipasserende seg for å se presidenten vitne. Det er vanskelig å finne de ekte Clinton-haterne i liberale New York, men hjertesukkene vi får utenfor Fox stemmer forbausende godt med meningensmålingene:

- Clinton lyver så han tror det selv, men han er en flink president. Hvem i all verden ville ikke forsøkt å bortforklare utroskap. Og hva i h.... har dette med politikk å gjøre? Få en slutt på saken. La Clinton styre landet. Terroristen Osama bin Laden har lovet å ramme hver eneste amerikaner han kan nå med terrorhandlinger. Og så binder vi opp presidenten med sex og løgn, sier folk vi møter. Og konkluderer:

- Verden har rett - vi er noen fjols. Eller rettere sagt - politikerne er noen fjols.

Månedens drittsekk

- Monica Lewinsky er hengt ut som månedens drittsekk i magasinet Hustler, flirer tre frokostkarer på 47. gate. De inntar kaffen med en vitnende Clinton på tv-skjermen over espressomaskinen.

Chris Martin, Chris Giem og Ray Cesare synes det er helt ok at videofilmen vises usensurert.

- Nå får folk selv se at det dreier seg krangling om ord. Vi gir blaffen i definisjonen av sex. Clinton har selv surret det til, men han har ikke gjort noe galt politisk. Han kommer til å bli sittende etter dette, sier de.
- Clintons advokater har gjort en elendig jobb. De burde aldri ha tillatt videoopptaket. Monica Lewinsky har jo bare funnet en metode å jobbe seg opp i systemet på, sier middelaldrende Joe.

Redd Clinton

Ved FN-bygningen er stemningen på et av gatehjørnene hetere enn den trykkende temperaturen i metropolen. En svart kvinne er i høylytt forbønn for Bill Clinton. Sammen med en gjeng som kaller seg Voice of the People krever hun at presidenten blir reddet fra selvrettferdige republikanere, feige demokrater, høyreekstremister, Ken Starr og de to New York-tabloidene.

På et annet hjørne står folk fra noe de kaller Schiller-instuttet. «Putt Starr i fengsel» står det på et banner.

- Hi, hi, ho, ho - Kenneth Starr has to go, ljomer det nedover kvartalet. Gruppa vil ha Clinton ved roret. Årsaken er materiell. Clinton har sørget for økonomisk vekst, og Schiller-folket vil ha glede av aksjene sine.
Like bak den støyende gjengen står Paul Morrissey. Helt alene med banneret sitt hvor kravet om at Clinton må til riksrett står skrevet i rødt. Like inn i det mørkeste fangehull vil Morrissey ha presidenten.

Han er direktør for Morality Action Committee, og er underlig alene denne mandagen.

Håp i Arkansas

I Bill Clintons hjemby Hot Springs i Arkansas er selv republikanerne forarget over videovisningen. Eieren av Hesters restaurant sørget for at frokostgjestene fikk firetimers dose Clinton til kaffen og pannekakene, melder AP. En av gjestene, Charles Atkerson, snudde ryggen til. Han ville ikke se et minutt. Selv om han er republikaner på sin hals, er han rasende på partiet sitt. Videofilmen skulle aldri vært vist, mener han.
- Det amerikanske folk er ikke lenger en gjeng med idioter. De vet at det republikanske partiet står bak alt dette. De har brukt 40 millioner dollar av skattebetalerne penger bare for å tilfredstille seg selv. Det liker ikke folk, sier han til AP.

ROLIG: Ikke en eneste gang mistet Clinton beherskelsen under det fire timer lange avhøret.