Sympatibølge

- Bare vent, meningsmålingene kommer til å vise at vi synes Clinton gjør en god jobb, også etter å ha sett vitneforklaringen, sier en taxisjåfør i New York. Han var slett ikke alene om å komme med sympatierklæringer til presidenten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Meningene hagler foran Fox News-bygningen ved Rockefeller Center i New York. Det samme skjer i små frokostbarer over hele byen, på Times Square, blant taxisjåfører og ikke minst i nærheten av FN-bygningen.

- Vi har valgt en president, ikke en pave. Nå orker vi ikke mer. Dette kommer til å ramme Bill Clintons fiender, sier taxisjåføren vår fra Haiti.

Rundt FN-bygningen bølger et mørkeblått hav av New York-politi, som sammen med svære lastebiler fylt med sand beskytter Bill Clinton og statsoverhoder fra hele verden. Inne i bygningen, midt under vitneforklaringen på tv, stiger Bill Clinton fram foran generalforsamlingen for å tale ved åpningen, og får stående applaus i flere minutter. I fremste rekke står Nelson Mandela. På gatene har Clinton like mange sympatisører.

Liberale New York

Utenfor Fox News samler små flokker arbeidsfolk, rappere, businessfolk og tilfeldige forbipasserende seg for å se presidenten vitne. Det er vanskelig å finne de ekte Clinton-haterne i liberale New York, men hjertesukkene vi får utenfor Fox stemmer forbausende godt med meningensmålingene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer