Sympatiflom til verdens styggeste

Hjerteknuser døden nær. Fanrush sprengte nettsida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sam (14) har vunnet prisen som verdens styggeste hund tre år på rad, men matmor Susie Lockheed (53) tror ikke den sykdomsbefengte hunden lever lenge nok til en fjerde seier.

- Jeg har aldri hatt en hund som elsker meg så mye som Sam, men jeg bekymrer meg for helsa hans hele tida. Han har hjerteproblemer og nyresykdom. Sam lever på lånt tid, og hver dag er en velsignelse. Jeg elsker ham så høyt, sier hun til Los Angeles Times.

Avvist av adopsjonsbyrå

Forrige måned åpnet Susie en blogg for det sensasjonelt stygge dyret, som inntil nylig hadde fått 2 millioner treff. Men etter en voldsom medieoppmerksomhet fra India til England de siste dagene, blir Sam-fans møtt av følgende melding på nettsida: «Daily Bandwidth Limit Exceeded».

Susie hadde ikke regnet med at interessen skulle overstrømme dagsgrensa på 10 gigabytes. Når sida er oppe igjen, kan du bestille t-skjorter og magneter med den kinesiske blandingsrasehunden på.

Susie endte opp med hårløse Sam fordi hun er allergisk. Da hun fylte 40 år, fikk hun sin første hund - hårløse TatorTot. I dag har hun fire. Selv om Sam nå er favoritten, måtte hun overtales da hun først så ham. Sam var allerede avvist av et adopsjonsbyrå for hunder.

Som erteris

- Før hadde jeg aldri hunder jeg kunne kose med. Nå behandler jeg Sam som en baby, og kysser ham hele tida. Han er en padde som skal forvandles til en prins, sier 53-åringen som driver en skjønnhetssalong i Santa Barbara.

MYE GALT: Sam har ekstremt uren hud, vorter over hele kroppen, store føflekker, skeive tenner, brokk, grå stær på høyreøyet og et melkehvitt venstre - bare for å nevne noen av plagene. Og jo eldre han blir, jo sykere og styggere blir han. Foto: SCANPIX/AP
MYE GALT: Sam har ekstremt uren hud, vorter over hele kroppen, store føflekker, skeive tenner, brokk, grå stær på høyreøyet og et melkehvitt venstre - bare for å nevne noen av plagene. Og jo eldre han blir, jo sykere og styggere blir han. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Forholdet deres utviklet seg da hun fikk et tilbakeslag av kreft et år etter at Sam kom i huset, skriver Los Angeles Times. Etter en behandling, måtte hun holde seg inne i fem dager, og kunne kun være sammen med én hund. Valget falt på Sam, og han ble ved hennes side foran tv-en nesten hele tida. Siden har de vært som erteris.

Lot klørne vokse

- Han gjorde en alvorlig situasjon virkelig morsom. Jeg tror hunder er en gave fra gud. De bryr seg ikke om du har en dårlih hårdag, sier hun.

Det var på Jay Leno hun så et innslag om verdens styggeste hund-konkurranse, og tenkte at Sam var et naturtalent. Så dagene før showet kuttet hun ut behandlinga som fjerner døde hudceller, og lot klørne hans vokse. Dommerne rygget da hun plasserte ham på bordet, og siden har han vært ubestridt styggest. For snaut to måneder siden vant han sin tredje tittel.

BLE FOR MYE: Dagsgrensa på 10 gigabyte ble for lite for Sams nyvunnede popularitet.