Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Synåler funnet i flymat

Passasjerer på vei fra Nederland til USA fant synåler i flymaten. Selskapet som laget maten, leverer også til Norges største flyselskaper SAS og Norwegian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerer på vei fra Nederland til USA fant synåler i flymaten. Selskapet som laget maten, leverer også til Norges største flyselskaper SAS og Norwegian.

Nålene ble funnet i maten på fire Delta Air-fly som skulle fra Nederland til USA søndag. Episodene etterforskes nå av nederlandsk politi i samarbeid med amerikanske FBI.

Smørbrødene var laget av selskapet Gate Gourmet, som også er en stor leverandør av flymat i Norge.

Ingen endringer - Dette er helt ukjent for meg, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NTB.

Hun avviser at Norwegian vil ta noen forholdsregler foreløpig og sier at Gate Gourmet må rydde opp.

- Flymat levert på amerikanske flyselskap er ikke noe vi gjør noe ut fra, sier Skånvik.

Heller ikke SAS vil la episodene få innvirkning på forholdet til cateringselskapet.

- Vi mottar mat fra et stort antall av selskapets ulike kjøkken, og kontrollen er svært streng. En slik enkelthendelse vil ikke påvirke forholdet vårt til Gate Gourmet, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

En skadet Gate Gourmets avdeling på Gardermoen har heller ikke fått beskjed om nye forholdsregler foreløpig, ifølge Maria Laamanen, som er ansvarlig for cateringselskapets levering til Norwegian. Hun har ikke hørt om episoden.

Christina Ulosevich, talsperson for selskapet, sier til Reuters at de samarbeider med etterforskerne.

Synålene ble oppdaget i kalkunsmørbrødene servert til lunsj til passasjerer som var på vei fra Amsterdam til Minneapolis søndag. En av passasjerene ble skadet, men trengte ikke å bli lagt inn på sykehus.

Noe som ligner på synåler, ble også funnet i smørbrød av passasjerer på to andre fly, begge på vei til Atlanta. En siste nål ble funnet i maten på et fly til Seattle, i et smørbrød som ennå ikke var servert.

Gate Gourmet er verdens største uavhengige cateringselskap som leverer til luftfarts- og jernbanesektoren. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media