KRISEPAKKE: Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) la fram regjeringens krisepakke til bøndene i dag. I morgen blir han etter det Dagbladet kjenner til, ny samferdselsminister.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KRISEPAKKE: Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) la fram regjeringens krisepakke til bøndene i dag. I morgen blir han etter det Dagbladet kjenner til, ny samferdselsminister. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Jon Georg Dale takker av med krisepakke til bøndene

- Synd at Ketil gir seg

Jon Georg Dale brukte sin siste hele dag som landbruksminister til å legge fram en krisepakke til bøndene på en halv milliard kroner.

Nå venter nye utfordringer for Frp-statsråden, som Ketil Solvik-Olsens etterfølger i Samferdselsdepartementet. Men dagen før det hele blir offisielt bekreftet etter statsråd på Slottet, vil han ikke svare på om han er klar for å bytte jobb:

- Jeg synes det er veldig synd at Ketil gir seg, men forstår veldig godt hans vurdering. Han har vært en strålende samferdselsminister i snart fem år. Jeg fikk jobbe med ham som statssekretær det første av dem, og han har levert strålende resultater. Utover det så er jeg landbruksminister, sier Dale til Dagbladet.

Krisepakke

Samme dag som Dagbladet kunne melde om forestående utskiftinger i regjeringen, ble bondeorganisasjonene og staten torsdag enige om en krisepakke på 525 millioner kroner. 300 millioner kroner kommer som friske midler.

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har forhandlet med Landbruksdepartementet om en krisepakke etter sommerens rekordtørke, siden forrige uke.

- Skulle det bli et bytte vil dette være et fint tidspunkt med dette som et punktum?

- Det er alltid fint å komme til løsninger med landbruket, og det har vi stort sett gjort med de oppgjørene vi har bak oss, sier han.

Taus om nestlederverv

34 år gamle Jon Georg Dale er hyppig blitt nevnt som en mulig ny nestleder i Fremskrittspartiet, men spørsmålet om hvem som eventuelt skal overta dette vervet etter Solvik-Olsen, vil han ikke besvare.

Han vil heller ikke mene noe om Frp kan ha en nestleder som er bosatt i USA, eller om det at Solvik-Olsen skal til utlandet gjør det viktigere å få konstituert en nestleder etter at Per Sandberg trakk seg.

- Jeg er sikker på at sentralstyret som skal foreta de vurderingene, vil gjøre det på et godt vis. Jeg vet at Ketil har arbeidskapasistet, men det får være opp til sentralstyret, sier han.

Det er ventet at Sylvi Listhaug blir konstituert som ny nestleder etter Per Sandberg under sentralstyremøtet kommende mandag-