- Synd med negativt fokus

Ungdommen i Naustdal har fått mye oppmerksomhet fra pressen etter at to 17-åringer fra bygda, som tilhører en gruppe ungdommer som kalles «Naustdalgjengen», ble siktet for forsettlig drap på Arve Belhim Karlsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ungdommer som NTB traff i Naustdal onsdag kveld sa at de aldri har hørt ordet «Naustdalgjengen» før nå, og at de ikke oppfatter det som om det finnes noe spesielt gjengmiljø i bygda i det hele tatt.

- Det er synd at det nå har kommet så mye negativt fokus på Naustdal, der det er så mye fin ungdom. Det som nå har blitt kjent som «Naustdalgjengen», dreier seg bare om 5-6 ungdommer som har utviklet seg i negativ lei, og noen flere som er mer eller mindre løst tilknyttet. Det er nok folk utenfor bygda som har gitt disse ungdommene dette navnet, sier lensmann Kjell Fonn i Førde og Naustdal.

Enkelte medlemmer av denne gjengen har ifølge Fonn en historie med anmeldelser og dommer for hærverk, vold og trakassering, rettet mot både hvite nordmenn og mennesker med annen hudfarge.

Dette har skjedd både i og utenfor Naustdal, som er en liten bygd med 2.700 innbyggere rett utenfor Førde.

Fonn bekrefter at det har vært rasistiske undertoner i noen av tilfellene som politiet har etterforsket.

- De lefler med en blanding av rasisme, høyreekstremisme og satanisme. Men noe mer enn lefling kan man ikke kalle det. Tenk på hvor unge de er, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer