Trump-kampanjen:

- Syndebukk

To personer blir nå utpekt som syndebukker i Trump-kampanjen etter nederlaget, ifølge Politico og The Washington Post.

FÅR KRITIKK: Kimberly Guilfoyle blir beskrevet som «et uprofesjonelt HR-mareritt» av kilder i Trump-kampanjen til avisa Politico. Foto: AP Photo / Susan Walsh, File

FÅR KRITIKK: Kimberly Guilfoyle blir beskrevet som «et uprofesjonelt HR-mareritt» av kilder i Trump-kampanjen til avisa Politico. Foto: AP Photo / Susan Walsh, File

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at demokratenes Joe Biden stakk av med seieren i presidentvalget, har to personer allerede blitt utpekt som syndebukker for Trumps nederlag, skriver Politico og The Washington Post.

Tilbød lapdance

Kimberly Guilfoyle, som tidligere har vært Fox-programleder, er kjæresten til Donald Trumps eldste sønn. Hun har vært ansvarlig for å skaffe penger til Trumps gjenvalgskampanje, men fikk inn betydelig mindre penger enn Biden-kampanjen.

Profilerte kilder i Trump-kampanjen og det republikanske partiet forteller til Politico at Kimberly har vært «et uprofesjonelt HR-mareritt» som har skremt viktige bidragsytere.

- Hun spøkte ofte om sexlivet sitt, og under et fundraising-arrangement tilbød hun en lap dance til den som ga mest penger, forteller kilder på nettstedet.

Trump-kampanjen hentet inn 247,8 millioner dollar i valgkampbidrag i september. Summen tilsvarer 2,3 milliarder kroner.

Det var en oppgang fra august, men betydelig mindre enn hva demokratenes Joe Biden hentet inn i samme periode.

Biden og demokratenes nasjonalkomité DNC samlet inn drøye 3,5 milliarder kroner, og hadde derfor langt mer å bruke på reklame i september.

KOM TILBAKE: En twittermelding fra Donald Trump fra 2016 har på nytt gått i vitalt etter at valgresultatene har blitt kjent. Video: AP/Dagbladet TV Vis mer

Bærer skylden

Svigersønnen til Donald Trump, Jared Kushner, blir også utpekt som syndebukk etter nederlaget. Kushner er en høyt plassert rådgiver i Trumps administrasjon, og har ledet strategien for Trump-kampanjen siden starten.

- Den eneste personen som har vært konstant fra første dag til den aller siste dagen er Kushner, sa en Trump-kilde til Washington Post.

FÅR SKYLD: Jared Kushner har vært en av Trumps' nærmeste rådgivere siden starten. Nå blir han utpekt som synebukk. Foto: AP Photo / Alex Brandon, File
FÅR SKYLD: Jared Kushner har vært en av Trumps' nærmeste rådgivere siden starten. Nå blir han utpekt som synebukk. Foto: AP Photo / Alex Brandon, File Vis mer

- Så hvis presidenten vinner, er det Kushner som vil ta æren for det, men hvis han taper, er det Kushner som bærer skylden.

På tide å gi opp

Søndag skrev både CNN og nyhetsbyrået AP at Jared Kushner hadde oppfordret Donald Trump til å gi seg.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal Kushner ha fortalt flere i kretsen rundt seg at han mener at det er på tide å gi opp kampen, selv om Trump mener at valgresultatet ikke er lovlig.

New York Times får derimot opplyst at Kushner ikke oppfordret Trump til å gi seg, men til å fokusere energien sin på de juridiske aspektene.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer