Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Syndefloden» invaderte bolighus i 10 minusgrader

Politiet i Drammen: - Spørsmålet er om det kan reddes.

STORE SKADER: Overflatevann fra Blektjerndemningen begynte å fosse inn i bolighuset ved 08-tiden tirsdag. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
STORE SKADER: Overflatevann fra Blektjerndemningen begynte å fosse inn i bolighuset ved 08-tiden tirsdag. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OPPDATERT: Isproppen er fjernet og vannet går i sitt vanlige leie, opplyser Drammen kommune ved 12.10-tiden. Beboere i flere hus i området kan forvente å møte vannskader når de kommer hjem etter jobb, ifølge Drammens Tidende.

(Dagbladet): Ved 08-tiden begynte det plutselig å strømme inn og gjennom huset i skrått terreng på Strømsø-siden i Drammmen.

- Huset er ikke beboelig, spørsmålet er vel om det kan reddes, sier politiets operasjonsleder i Drammen. Marianne Mørch, til Dagbladet ved 11.30-tiden.

Det var rundt 10 minusgrader da voldsomme vannmengder fra Blektjerndemningen høyere opp i terrenget lagde skøyteis på veiene i området og flere hus var truet i boligområdene Austad og Danvik.

- Nå ser det ut til at bare det ene huset i Einar Aass vei er i faresonen. Politiet har vært i kontakt med de tre som bor der, og ingen av dem er skadd, sier politiets operasjonsleder.

FIRE TIMER ETTER: Vannet fortsetter ut av huset i Drammen ned denne trappa. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
FIRE TIMER ETTER: Vannet fortsetter ut av huset i Drammen ned denne trappa. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer

Store mannskaper jobber fortsatt med vannlekkasjen, som ikke er stoppet nærmere fire timer etter den startet.

Demning

- Demningen i Bleketjern er tett, problemet ligger ikke der. Men det ligger minst en meter snø der oppe, og avløpskummer som skal ta seg av overflatevann er tette. Det er også rør som ligger nedenfor demning, og som også skal ta overflatevann. Rørene ligger over bakken, og de har gått tette i snømengdene, sier operasjonsleder Marianne Mørch.

Hovedveien i bunnen av bakken, Bjørnstjerne Bjørnsons vei, er fortsatt stengt, men politiet regner med at den skal være åpen igjen når folk kommer fra jobb.

På grunn av kuldegradene er det svært glatt på stedet. Lekkasjen førte til trafikkaos, skriver Drammens Tidende.

Vannet fosset blant annet gjennom det skadde huset i Einar Aass vei via kjelleren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!