Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Synder igjen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Alle som har trodd at de såkalte hemmelige tjenestene endelig var brakt under kontroll, må tro om igjen. Skandalene som ble rullet opp av Lund-kommisjonen og den såkalte Furre-saken, har ikke satt en stopper for en virksomhet som må ligge langt utenfor tjenestens oppgaver. Det har heller ikke hjulpet med navneendringen fra POT til PST. For nå er det avdekket at overvåkingstjenesten driver med registrering av hotellgjester i Finnmark. En ansatt ved en hotellkjede på Østlandet hevder han hver natt har fakset gjestelista til politiet.
  • Dette må være langt over grensen for det som kan aksepteres. Det drives regelrett politiovervåking av vanlige hotellgjester. Uansett om det er gammel russerfrykt eller andre drivkrefter som ligger bak virksomheten, kan vi ikke ha slike forhold i vårt samfunn. Det må justisminister Odd Einar Dørum fortelle de ansvarlige i klartekst. Han kan ikke sitte med ansvaret for en politietat uten kontroll.
Hele Norges coronakart