Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Synes det er forferdelig tungt å ikke kunne gå

Fotballfan Robin Vedvik Helmersen (25) ønsker å studere idrett i framtida.

KORT FORKLARING I RETTEN: Robin Vedvik Helmersen (25) ankom Oslo tinghus sammen med sine foreldre i dag tidlig. Foto: Thomas Rasmus Skaug
KORT FORKLARING I RETTEN: Robin Vedvik Helmersen (25) ankom Oslo tinghus sammen med sine foreldre i dag tidlig. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Robin Vedvik Helmersen (25), som var døden nær da han fikk en isblokk i hodet 16. mars i fjor, forklarte seg kort i rettssaken mot gårdeieren i Oslo tingrett i dag.

Isblokken som traff mannen i fjor knuste hodeskallen hans fra panne til nakke. Han snakket i telefonen for å møte kjæresten da blokken traff. I ettertid har han gjennomgått 16 operasjoner og først i sommer ble det klart at han vil overleve dramaet.

Helmersen har taleproblemer, men ønsket å gi en forklaring i retten. Han bistandsadvokat Christian Lundin ønsker at retten skal treffe ham, slik at de ser hvem saken dreier seg om.

- Det er forferdelig, svarte Helmersen da Lundin spurte ham om hvordan han opplever situasjonen.

På grunn av sine taleproblemer svarte 25-åringen kort på spørsmålene med ett eller to ord.

Han synes det er veldig dumt at ingen har tatt på seg ansvaret etter ulykka.

- Tungt å ikke kunne gå På spørsmål om hva han ønsker å gjøre i framtida, svarte han:

- Studere idrett.
 
Han forklarte at han hobbyer er fotball, musikk og data. Hans forballhjerte tilhører klubbene Manchester United og Vålerenga, fikk retten vite.

Han opplyste at det var forferdelig tungt å ikke kunne gå. Han sier han ikke husker noe fra ulykka i fjor vår.

- Topp sikret Oslo statsadvokatembeter har tatt ut tiltale mot Bik Bok-gründer Kenneth Sandvold, broren Willy og Sandvold Bolig AS.

Kenneth Sandvold fortalte i retten at bygget i Niles Juels gate 27 er i god stand.

- Willy har tatt godt vare på gården. Taket har doble snøfangere, den øverste er også trukket med netting for å hindre ras, varmekabler i takrenne og nedløp. Vi har aldri fått klager fra beboere, naboer eller andre. Gården er bedre enn snittet, jeg vil si den er topp sikret, forklarte Sandvold, som sa at taket var tema i samtaler med broren hver morgen.

- Jeg fikk aldri beskjed om at noe var galt. Vi tok alltid tak i ekstraordinære ting, sa han.

Han sier det var store snømengder og store svingninger i temperaturen den vinteren.

- I den perioden var det mye ras, så vi var oppmerksomme, sa han.

- Trist Han syntes det var trist å få beskjeden om Helmersen.

- Jeg ringte Rune Vedvik (faren til Robin red.anm.) etter ulykken. Vi snakket sammen og hadde en hyggelig samtale. Vi ble enige om å holde kontakten. Det er gledelig for oss å se at Robin er på bedringens vei, sa han.

Sandvold mener bestemt at de ikke har vært uaktsomme i forkant av ulykka.

VIL STUDERE IDRETT: Robin Vedvik Helmersen (25) har taleproblemer, men avga en kort forklaring i retten i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
VIL STUDERE IDRETT: Robin Vedvik Helmersen (25) har taleproblemer, men avga en kort forklaring i retten i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer